George Maior: „Nu conduce niciun stat adânc, stat paralel, stat marțian”

 
George Maior
George Maior

Sătul să vorbească despre statul paralel care ar exista în România, George Maior, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a declarat, pentru Hotnews, că nu există niciun stat paralel sau.. MARȚIAN. Declarația vine în contextul în care acesta a fost acuzat de nenumărate ori că ar fi în spatele statului paralel din România! 

După un sir lung de acuzații din partea politicienilor, cum că ar fi ambasadorul statului paralel din Romania, George Maior spune că nu există un astfel de stat. Acesta a mai declarat că intr-o democrație nu conduce vreun grup cu interese obscure sau vreun stat marțian.

”Într-o democrație, conduce poporul, prin mecanisme democratice, printr-o arhitectură bazată pe constituții democratice și nu conduce niciun grup, niciun stat adânc, stat paralel, stat marțian, cum vreți să-i spuneți. Fiecare instituție are rolul ei. E o mare diferență între discuția de aici, pe problema deep state și discuția din România, pe problema stat paralel, și din punct de vedere ideologic și din punct de vedere al realității”, a spus Maior.

George Maior s-a retras din politică după ce a coordonat Serviciul Român de Informații, iar acum este diplomat. Nu este străin de viața politică și pe viitor nu exclude să reintre pe scena politică.

”Eu nu exclud niciodată vreo opțiune, sunt și profesor universitar, îmi face și aici plăcere, din când în când, să conferențiez la unversități, unele chiar de mare prestigiu. Deci toate opțiunile sunt posibile. Acum, mă gândesc strict la misiunea pe care o am aici să o fac cât pot eu de bine”, a spus Maior.

Întrebat care a fost rolul lui la aducerea lui Nicolae Popa în țară, George Maior a evitat să discute public despre acest lucru și a subliniat că va explica, în amănunt, în fața insitutțiilor de stat pentru a face lumină în acest caz.

Într-un alt interviu oferit jurnaliștilor de la Adevărul, George Maior spune că a aflat de la televizor despre decizia Guvernului de a-l rechema în țară.

”Am aflat de la televizor când s-a făcut acest gest. Nu l-am înţeles, dar domnul Meleşcanu a plecat din Guvern, îi doresc numai bine, suntem şi colegi la Universitate. E un om pe care îl cunosc de 20 de ani şi am rămas uşor neplăcut surprins de ceea ce s-a întâmplat. Sunt ambasador aici şi îmi voi face datoria câtă vreme are ministerul nevoie de mine”, a mai spus George Maior.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Americanul
23 Aug 04:34
Dupa cum spune raspicat ca nu exista deep state sau stat paralel acum oricine stie cu siguranta ca EXISTA!!! Putea spune ca nu stie despre acest lucru dar parea fraierici asa ca a preferat sa "spuna" adevarul!!! Atentie la nuante, oamenii astia stiu ce vorbesc si pentru cine.
Răspunde
0 0
Nu e vorba de 2 stae ,ci de unul de impostorat..reusit de altfel.i un
22 Aug 18:11
Are dreptate,ce stat paralel,cine decide nu e cel ales ,ci o impostură tolerată de Timmermans si mai de cine ziceți ?Ca dl Dragnea a intrat la puscărie ca doua doamne si apoi 5,au descoperit ca a te opune structurilor ,scoți tara din UE
Răspunde
0 0
Andrei
22 Aug 17:26
Adevăr grăiește- statul român nu exista, exista doar agentura KGB- GRU, care ocupa toate demnitățile și funcțiile publice,și aservește Romania unor entități străine...
Răspunde
0 0
Ciioooma Roooosie !
22 Aug 17:02
Omul vrea sa spuna ceva banal - STATUL NU EXISTA ! E doar o adunatura de cumetri, fini, preteni, ... care sifoneaza cel putin niste SALARII IMENSE fara sa produca NIMIC pentru tara si popor !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?