George Maior: Marea Neagră ar putea deveni o linie de demarcație între Rusia și Occident

 
George Maior, noul ambasador al României la Washington. SUA au acceptat numirea sa
George Maior, noul ambasador al României la Washington. SUA au acceptat numirea sa

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat că „Marea Neagră este pe punctul de a deveni o linie de demarcație între Occident și Rusia”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington, citat de Agerpres.

„Marea Neagră este pe punctul de a deveni o linie de demarcație între Occident și Rusia”, arată Maior, în comunicatul citat de Agerpres. El a mai arătat că se remarcă o creștere a capacităților militare rusești în zona lărgită a Mării Negre: în regiunile separatiste din Georgia și în regiunea Transnistria din Republica Moldova, ceea ce poate genera insecuritate și instabilitate.

"România este o țară aflată în prima linie, un rol de neinvidiat pe care țară noastră l-a mai avut. De această dată, datorită faptului că suntem membru NATO și UE, regiunea Mării Negre a câștigat mai multă atenție la nivel strategic și, în consecință, aliații iau în considerare o prezență regulată, multinațională a NATO în Marea Neagră, în conformitate cu dreptul internațional. Parteneriatul și contribuția SUA la aceste măsuri rămân extrem de importante pentru a face din Marea Neagră o regiune mai sigură. "European Reassurance Initiative" este o dovadă a implicării SUA și dorinței sale de a sprijini securitatea aliaților", a declarat George Maior.

Maior a participat la conferința "Black Sea Energy and Security", organizată de Atlantic Council, fiind vorbitor în cadrul panelului "The Changing Military Balance în the Black Sea".

În cadrul evenimentului au fost evaluate provocările actuale ale contextului de securitate din regiunea Mării Negre.

Sursa: AgerpresAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?