George H. W. Bush a murit. Rolul fantastic jucat de fostul preşedinte al SUA

 
A murit George H. W. Bush
A murit George H. W. Bush

George H. W. Bush a murit | George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat presa internaţională.George H. W. Bush a murit | George H.W. Bush, cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, a murit la vârsta de 94 de ani. George H.W. Bush va rămâne în istorie drept președintele sub mandatul căruia s-au petrecut transformările radicale din Europa de Est, culminând cu prăbușirea Uniunii Sovietice.

George H. W. Bush a avut un singur mandat la Casa Albă, între 1989 şi 1993, însă a fost un mandat extrem de important, întrucât s-a petrecut într-o perioadă în care s-a prăbușit Uniunea Sovietică, iar Europa de Est și-a regăsit libertatea.

Revoluţia Română din 1989 s-a produs când George H. W. Bush era preşedintele SUA.

De altfel, George H. W. Bush a şi vizitat România în perioada 18 - 19 septembrie 1983. La întâlnire au mai participat Ștefan Andrei - ministrul afacerilor externe și amiral Daniel J. Murphy - șeful personalului Oficiului vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii.

Era perioada în care Ceaușescu anunțase că intenționează să plătească integral datoria externă a României și să nu mai recurgă la alte credite externe, urmând ca dezvoltarea țării să se facă exclusiv pe seama producției interne, lucru care a dus la înfometarea populației și la o uriașă criză economică.

George Bush senior suferea de mai mulţi ani de boala Parkinson şi se deplasa într-un scaun cu rotile.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?