Geoană: PSD are datoria să asculte mai mult vocea diasporei

 

Senatorul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că situaţia actuală a PSD este mai gravă decât cea din 2004, ”managementul deficitar al partidului și erorile severe din turul II”, fiind printre cauzele care ”au contribuit la un val de vot negativ de o intensitate fără precedent”. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Geoană a afirmat că "rezultatele de ieri ne arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii și vocea diasporei și să învețe din greșelile făcute".

”Asumarea explicită și urgentă a responsabilităților personale pentru înfrângerea din alegerile prezidențiale este inerentă, însă acest moment dramatic pentru Stânga românească și pentru PSD necesită o analiză completă a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la acestă situație. Deși similară, situația din 2014 este mai gravă decât cea din 2004. Stereotipurile negative, reale sau imaginare, despre PSD și candidatul său s-au reactivat cu o și mai mare forță, propagându-se la o nouă generație de români din țară și străinătate. Managementul deficitar al partidului și erorile severe din turul II, poziția publică ambiguă față de problema critică a corupției, ignorarea sistematică a nevoilor legitime ale masivei diaspore românești, toate au contribuit la un val de vot negativ de o intensitate fără precedent”, a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

În acest sens, senatorul PSD a precizat că "rezultatele alegerilor prezidenţiale arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii şi vocea diasporei şi să înveţe din greşelile făcute".

”Rezultatele de ieri ne arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii și vocea diasporei și să învețe din greșelile făcute. Dincolo de alegeri, viața românilor din țară și din străinătate trebuie să fie o preocupare constantă pentru PSD și să înțelegem că trebuie să existe un dialog constant cu românii. Putem rămâne principala forță politică a României doar dacă ne asumăm greșelile și ascultăm mesajul oamenilor”, a mai scris Mircea Geoană. 

În ceea ce privește măsurile care urmează a fi adoptate, în interiorul PSD, Geoană consideră că ar trebui să se "meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevarată reinventare a PSD".

”Pentru perioada următoare, trebuie încercată păstrarea guvernării, iar discuțiile firești din partid trebuie să țină cont de această necesitate de etapă. În același timp, trebuie pregatită următoarea etapă din viața agitată a partidului, într-un congres care să meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevarată reinventare a PSD ca forță a progresului și modernizării, în pas cu evoluțiile și așteptările din societate”, a încheiat senatorul PSD. 

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Liviu Stefanescu
17 Nov 22:22
Vocea diasporei suna cam asa :
PSD - urgent scos in afara legii !
De 25 de ani, acest partid nenorocit este piedica in calea integrarii europene a Romaniei, este plin pana la refuz de penali, este continuatorul ideologiei si a obiceiurilor comuniste . PSD, este vinovat pt nr imens de parlamentari
Răspunde
2 0
17 Nov 19:15
are dreptate, omu asta ar trebuii sa fie in alt partid.., merita un partid mai decent!
Răspunde
2 0
diana b
17 Nov 18:24
Draghe Geoana, diaspora nu vrea decat un lucru si anume JOS CORUPTIA!!!
Si stii ce ? Asta vor si romanii din ROMANIA. Deci, prin deductie logoca este suficient sa ascultati vocea ROMANIEI!
Răspunde
3 0
Lucian Sima
17 Nov 18:06
PSD nu mai poate asculta diaspora,a pierdut castile. Nu au fost niciodata pe frecventa potrivita.
Răspunde
2 0
Armadilo
17 Nov 18:05
Adica castigam alegerile si tot ei raman????????????????????
Răspunde
2 0
Lucian Sima
17 Nov 18:05
PSD nu mai poate asculta diaspora,a pierdut castile. Nu au fost niciodata pe frecventa potrivita.
Răspunde
3 0
ROGER
17 Nov 17:55
ce va tot fofilati, ba hotilor ,toti cei din PSD (FSN) sinteti programati genetic pentru profit maxim in timp minim. Energie, paduri industrie totul vreti sa acaparati... dar pina cind? Poporul sa trezit...
IN PUSCARII CU TOTII SI FARA GRATIERI SI AMNISTII.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?