Geoană: România are interesul să aibă prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul său

 
Geoană: România are interesul să aibă prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul său
Geoană: România are interesul să aibă prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul său

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, că România are tot interesul şi îndreptăţirea să aibă o prezenţă militară permanentă a NATO pe teritoriul său, în contextul situaţiei din Ucraina şi în baza faptului că Polonia a solicitat oficial o astfel de prezenţă militară permanentă.

"Aşa cum Polonia a solicitat în mod oficial o prezenţă militară NATO permanentă în Polonia, cred că şi România are tot interesul şi îndreptăţirea să aibă o prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul României. Suntem bucuroşi de aceste soluţii temporare şi rotaţii care se întâmplă în România , dar în mod evident noua realitate trebuie să ducă şi la modificarea doctrinei militare a Alianţei", a precizat Geoană.

El a arătat că maniera agresivă în care Federaţia Rusă încearcă să-şi destabilizeze vecinii naşte preocupări în întreaga regiune. "Suntem cu toţii foarte preocupaţi de evoluţiile recente din ultimele zile şi ore din Ucraina, din Transistria şi de continuarea acestei maniere foarte agresive prin care Federaţia Rusă continuă să-şi destabilizeze vecinii", a spus Geoană.

El a precizat că e de salutat faptul că joi la Geneva s-a asistat la prima încercare de mediere diplomatică a acestui conflict care se dezvoltă în mod periculos. "Sper ca această primă întâlnire să nu fie şi ultima şi diplomaţia să găsească drumul în locul armelor şi în locul escaladării acestui conflict. Sperăm ca la nivel european să existe un răspuns mult mai unitar. Sperăm ca la nivelul NATO aceste forme de sprijin şi de demonstrare a faptului că articolul 5 al Alianţei este activ, iar prezenţa militară americană în România, fie în Marea Neagră, fie terestru, fie aerian, trebuie să continue", a spus Geoană.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Gigi
17 Apr 22:04
datorita acetor idei e bine ca tu sa nu devi vreodata presedinte - trupe straine staioneaza doar in coloni, in tarile ocupate sau in tarile in care suveranitatea este doar pe hartie
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?