Geoană: Reapariţia Rusiei ca o putere agresivă obligă NATO să adapteze gândirea apărării colective

 
Geoană: Reapariţia Rusiei ca o putere agresivă obligă NATO să adapteze gândirea apărării colective / Foto: MEDIAFAX
Geoană: Reapariţia Rusiei ca o putere agresivă obligă NATO să adapteze gândirea apărării colective / Foto: MEDIAFAX

Înaltul reprezentant al Guvernului pentru diplomaţie publică, Mircea Geoană, a declarat, luni, la un simpozion, că evoluţiile din Ucraina şi Crimeea şi reapariţia Rusiei ca o "putere agresivă" la nivel internaţional obligă NATO să adapteze modul în care se gândeşte apărarea colectivă.

Geoană a spus, la simpozionul "Extinderea NATO în 2004: un deceniu de contribuţie robustă, responsabilitate şi angajament pentru o nouă Alianţă", că se poate anticipa că România va rămâne, pentru o bucată bună de timp, "graniţa tare" a NATO cu toate consecinţele care derivă din acest lucru.

"Dacă graniţa hard, tare, din punct de vedere strategic, militar va fi pe graniţa de est a României, putem anticipa că graniţa soft, comercială, graniţa de influenţe şi de echilibre între est şi vest va fi dincolo de graniţa de est a României", a menţionat Mircea Geoană.

Potrivit afirmaţiilor sale, ceea ce se întâmpă în Ucraina - o ameninţare de presiune financiară şi energetică, o ameninţare de boicot financiar - trebuie să găsească din partea Europei şi a lumii civilizate un răspuns coerent şi civilizat.

"Este un moment de trezire la realitate, ceea ce nu înseamnă o politică agresivă din partea noastră, ci înseamnă, pur şi simplu, o politică realistă din partea noastră. Aceasta este regula jocului, geografia nu se schimbă, iar istoria nu se termină niciodată", a adăugat acesta.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
5 0
Gigi
07 Apr 15:45
Cumparati si tu o casa, nu mai sta pe banii nostri nesimtitule, ai furat destul impreuna cu amicii tai de cand tot te perinzi prin diferite functii politice si de stat
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?