Geoană: Poziția României este mai importantă, din punct de vedere strategic, mai mult ca oricând

 

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a declarat că 11 septembrie reprezintă ”ziua care a marcat istoria omenirii, pentru că efectele atacurilor teroriste, de acum 13 ani, sunt mult mai ample”, atât ”preţul ridicat la petrol, ascensiunea Chinei, intrarea României în NATO, scturul antirachetă” fiind legate ”de acel moment când, SUA şi-au dat seama că acest pericol trebuie combătut.” Geoană a subliniat, totodată, că ”poziția României este mai importantă, din punct de vedere strategic, pentru omenire, decât oricând în istorie. ”

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a venit în studiul Adevărul Live pentru a analiza felul în care au schimbat atentatele teroriste de la 11 septembrie strategiile de securitate pe plan mondial. Totodată, fostul ambasador român în SUA a vorbit şi despre actuala ameninţare teroristă reprezentată de Statul Islamic, considerată o grupare mai periculoasă şi mai radicalizată decât al-Qaeda.

Citeste mai mult: adev.ro/nbq9g2
În ceea ce privește actuala ameninţare teroristă, reprezentată de Statul Islamic, Mircea Geoană a precizat că aceasta este considerată o grupare mai periculoasă şi mai radicalizată, decât al-Qaeda. Cu toate acestea, fostul ministru de Externe a ținut să precizeze, în cadrul emisiunii Adevărul Live, că radicalismul Statului Islamic nu are legătură cu religia islamică.
„Trebuie să ne uităm şi la condiţiile sociale: sunt societăţi foarte tinere, spre deosebire de noi, din Europa. În aceste ţări sunt copii mulţi şi acest lucru alimentează o formă de radicalism, o dorinţă de revanşă pentru oameni, care nici nu au legătură cu religia islamică, care folosesc cinic nemulţumirile. Printre cei care fac parte din această organizaţie teroristă (Statul Islamic în Irak şi Siria - n.r.) sunt şi tineri britanici, americani, din Europa Occidentală, mulţi ceceni. Este un conglmerat de factori în care condiţiile socio-economice alimentează furia. Cei care controlează Statul Islamic acum sunt oameni care au luptat în Siria, pentru Saddam (Hussein). La ei, majoritatea sunt şiiţi, crimele împotriva sunniţilor şi împotriva brumei de creştini sunt de neacceptat. Acel clip barbar în care jurnaliştii americani au fost decapitaţi a stârnit, din nou, o emoţie în lumea occidentală”, a declarat fostul ministru de Externe.
De asemenea, privind statutul României, în prezent, Mircea Geoană este de părere că ”ar putea deveni la fel de importantă ca Polonia”, ”dacă va continua să fie fidelă alianțelor sale.”
”România este într-o situaţie extraordinar de interesantă. România este o ţară care, dacă va continua să fie fidelă alianţelor sale şi se va organiza mai bine, în câţiva ani ar putea fi la fel de importantă ca Polonia”, a mai spus, Mircea Geoană.


Mai multe pe Adevărul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
11 Sep 20:48
Pentru că tot l-am văzut pe Geoană la știrile de la ora 20:00 și pentru că tot ați reușit să scrieți ceva despre evenimentele din 11 sept 2001, iată O ȘTIRE DE BREAKING NEWS, stimați redactori-jurnaliști *independenți*...dacă nu e de BN, cel puțin este de prima pagină pe acest sait! Dar, cum voi sunteți niște habarniști, nici nu aveți cum să prezentați așa ceva. Iată știrea:
*Începând de astăzi și până pe 5 octombrie organizația *Architects & Engineers for 9/11 Truth* a plasat în piața Times Square un panou masiv de 45 de metri pe care este programat să ruleze filmul distrugerii clădirii #7 World Trade Center, cu prilejul celei de-a 13-a comemorări 11 septembrie 2001. Pe un fundal al căderii libere, repetate, a clădirii WTC #7 se poate citi următoarele: "Orele 05:20, pe 9/11, WTC7 s-a prăbușit printr-o demolare clasică controlată. Guvernul a declarat că prăbușirea a avut drept cauză focul, dar oricine se uită la acest spot video poate vedea altceva". Spotul video de 15 secunde va fi difuzat la fiecare două minute, timp de patru săptămâni consecutiv.*
În cazul în care veți dori să vă prezint sursa acesteia, vă pot spune doar că o găsiți pe riseearth
Răspunde
3 0
prea curios
11 Sep 20:08
O ji godie............................................................................................................
Răspunde
2 0
11 Sep 19:07
MIHAELA DRAGOSTEA MEA.....HAI SA NE'MPUSCAM. EXACT ASTA AI DECLARAT.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?