Geoană: Ironiile lui Băsescu la adresa mea şi a localnicilor din Dăbuleni sunt "sub demnitatea funcţiei pe care încă o deţine"

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, în replică la afirmaţiile ironice ale preşedintelui Traian Băsescu conform cărora preşedintele Senatului "nu are responsabilităţi" pentru punctele negative din raportul pe justiţie al CE, că acestea sunt "sub demnitatea funcţiei pe care încă o deţine".

"În niciun stat democratic un lider nu foloseşte atacuri atât de josnice la adresa adversarilor şi acest lucru nu m-ar fi deranjat atât de mult dacă nu i-ar fi atacat şi pe cei din Dăbuleni. Sunt oameni care muncesc din greu, domnul Băsescu şi-a făcut deja o metodă din a jigni adversarii, din a jigni ziariştii, din a-i jigni pe cei care muncesc şi în loc să se ocupe de probleme cu adevărat importante ale României, de criza economică, de problemele cu locurile de muncă, încearcă să aducă o perdea de fum", a declarat Geoană, care a adăugat că astfel de afirmaţii din partea şefului statului sunt "sub demnitatea funcţiei pe care încă o deţine".

Totodată, liderul PSD a explicat că în opinia sa Băsescu "încearcă să facă o diversiune pentru a distrage atenţia de la subiectul care îl preocupă cel mai mult, atacurile care au pornit de la cazul Ridzi la cazul Elena Udrea". Despre cazul ministrului Turismului, Geoană a spus că "este schema Ridzi, de sifonare a banului public, îmbunătăţită". "Aşa cum Comisia parlamentară de anchetă a adus rezultate notabile în cazul Ridzi sunt convins că vor exista rezultate cel puţin la fel de interesante şi în cazul Udrea", a mai susţinut Geoană.

"Nu cred că este important să-i reacţionăm atât de mult domnului Băsescu, singura veste bună este că mai sunt trei luni de mandat până când acest tip de personaj politic care nu are calificările necesare pentru un şef de stat să părăsească scena politică din România. Sunt absolut surprins de modul în care se deturnează atenţia opiniei publice şi până la urmă energia pozitivă a acestei guvernări, de la teme importante la teme neesenţiale", a mai afirmat Geoană. El a precizat că şeful statului "este campion mondial la astfel de atitudine" prin care să se disculpe de responsabilităţi.

În plus, preşedintele PSD a declarat că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este "omul lui Băsescu, când a fost ministru liberal şi acum aşa zis independent, el a fost omul lui Băsescu de la început şi ca atare Băsescu îl protejează, şi-i protejează şi pe Morar şi pe Kovesi, şi pe Ţuluş".

Geoană i-a reproşat şefului statului că "a schimbat mai mult de 3.000 din procurorii României în mandatul său, mai mult decât domnul Iliescu şi Constantinescu la un loc". "Atâta vreme cât domnul Băsescu este şeful domnului Boc şi ascultă de ordinele domnului Băsescu, nu văd cum domnul Predoiu ar putea să plece. Noi putem să-i cerem demisia, nu e asta o problemă, problema este că Băsescu îl ţine în braţe pentru că este omul lui Băsescu", a mai comentat liderul social-democrat.

"Credeţi vreo secundă că domnul Boc a avut ideea el, la Guvern, să anunţe pe nepusă masă asumarea răspunderii pe Legile educaţiei, pe raportul Miclea, care este părintele spiritual a Spiru Haret? În clipa în care am făcut un parteneriat cu PDL am crezut noi că am făcut un parteneriat între egali, între oameni care se respectă, dar din păcate acest lucru nu se întâmplă. Nicio decizie importantă pe care primul ministru şi partea PDL a Guvernului s-o ia fără să fie uneori din expres de la Cotroceni. Nu ăsta a fost contractul iniţial, şi dacă cineva nu-şi respetă contractul să nu se aştepte de la ceilalţi să respecte partea lor de contract", a mai declarat Geoană.

Preşedintele, Traian Băsescu, a comentat, joi, declaraţiile preşedintelui PSD, Mircea Geoană, care l-a acuzat pe Băsescu pentru punctele negative ale raportului pe justiţie, spunând că Geoană "nu are responsabilităţi", adăugând ironic că acesta este"şef peste bostănărie, nu peste Senatul României".

Citeşte şi:

Băsescu: Domnul Geoană, fiind şef peste bostănărie, nu are nicio responsabilitate pentru reforma în justiţie

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?