Geoană: Federaţia Rusă nu va apela la soluţia militară pentru a continua expansiunea spre Vest

 
Geoană: Federaţia Rusă nu va apela la soluţia militară pentru a continua expansiunea spre Vest
Geoană: Federaţia Rusă nu va apela la soluţia militară pentru a continua expansiunea spre Vest

Senatorul PSD Mircea Geoană este convins că Federaţia Rusă nu va apela la forţele militare pentru a se extinde spre Vest, însă crede că preşedintele Vladimir Putin "va apela la tot arsenalul de metode pentru a-şi promova interesele", chiar dacă această tactică este una "riscantă".

Prezent, joi, la Vaslui, senatorul Mircea Geoană a afirmat că preşedintele Federaţiei Ruse joacă o carte riscantă în prezent, din punct de vedere economic, în raport cu întregul Occident, apelând la tot felul de metode pentru a-şi promova interesul, acela de a împiedica Ucraina, Republica Moldova şi Georgia de a se asocia cu Uniunea Europeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu sunt convins de faptul că Federaţia Rusă nu va apela la soluţia militară pentru a continua expansiunea către Vest. În schimb, va apela la tot arsenalul de metode pentru a-şi promova interesele, cel strategic fiind de a împiedica Ucraina, Republica Moldova şi Georgia să vină cu arme şi bagaje în Occident. Chiar şi preşedintele Putin ştie că depăşirea unei limite a răbdării şi a diplomaţiei, pe care întregul Occident o arată, este foarte riscantă şi pentru Federaţia Rusă, nu neaparat din punct de vedere militar, ci în plan economic", a declarat Mircea Geoană.

Parlamentarul social-democrat este convins că Rusia ar avea mai mult de suferit decât Europa, din punct de vedere economic, dacă lucrurile vor evolua negativ în tot acest conflict.

"Dacă se intră în faza a treia de sancţiuni economice, dacă ar urma ceva agresiv la adresa vecinilor săi, în clipa respectivă economia Rusiei ar avea de suferit mult mai mult decât cea europeană. Uniunea Europeană are exporturi către Federaţia Rusă de unu la sută, iar Federaţia Rusă are exporturi de 15 la sută către piaţa europeană. Dacă ne punem cu toţii, în pofida dificultăţilor de moment, resursele, inteligenţa şi ambiţia să schimbăm politica energetică europeană împreună cu americanii, şi ajunge preţul la barilul de petrol undeva sub 80 de dolari, în şase luni de zile nu mai sunt bani în visteria de la Kremlin pentru a plăti pensii, salarii şi simbria la militari. Este o disproporţie de forţe uriaşă între Occident şi Federaţia Rusă, care încearcă acum să obţină cât mai mult, dar care va avea, totuşi, o limită", a mai adăugat Geoană.

Senatorul PSD Mircea Geoană a fost prezent, joi, la Vaslui, la o întâlnirea cu şefii instituţiilor deconcentrate şi a reprezentanţilor patronatelor, în calitate de Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică. Demnitarul le-a cerut autorităţilor vasluiene să stabilească o nouă prioritate a proiectelor transfrontaliere, în vederea finanţării acestora, în perspectiva semnării acordului de asociere şi liber schimb, la sfârşitul lunii mai, între Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, pe de altă parte.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 0
roman
25 Apr 08:55
Are si omul o parere, chiar daca e departe de realitate.
Răspunde
6 -2
Decat Geoana, mult mai calificat e pensionarul care joaca table.
24 Apr 20:15
Geana e ultimul om de pe planeta, care e calificat sa vorbeasca despre strategii si politica. El e singurul care a ratat o functie de presedinte de stat, pentru ca impotriva oricarei strategii elementare de campanie electorala, nu s-a putut abtine sa faca acea greseala monumentala, de a se intalni la o ora absolut compromitatoare din noapte, cu cel mai controversat personaj mafiot, al timpului respectiv.
CHiar si un incepator, daca ar fi vrut sa rateze intentionat castigarea alegerilor prezidentiale de atunci, nu ar fi ales acea cale de a o face, prin intalnirea cu mafiotul la miez de noapte.
Asa ca, in materie de strategii, Geoana nu este mai calificat decat baba Safta, de la scara cealalta de bloc, care face politica pe banca in fata blocului.
Răspunde
8 -5
tot ei tot ei
24 Apr 19:36
mai Geoana ce le stii pe toate, oare te antreneaza cineva din umbra? Chiar nu ne mai scapam de tine, cand vei produce ceva real, macar pentru tara pepenilor Dabuleni?
Răspunde
9 -3
Goth
24 Apr 18:48
Ar fi bine sa nu se ajunga la razboi, dar nu cred ca scapam.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?