PSD pregătește mega-ministerul de Finanțe! ANAF, aproape de desființare!

 

Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, publică pe pagina personală de Facebook un proiect de OUG prin care Ministerul Finanțelor va prelua administrarea marilor contribuabili și precum și direcțiile regionale de administrare fiscale."PSD aplica lovitura decisiva si desfiinteaza de facto ANAF! MFP va prelua administrarea marilor contribuabili precum si directiile regionale de administrare fiscala!

Într-un proiect de OG care mi-a parvenit saptamana trecuta, gasca diletantilor de la MFP desavarseste opera de descompunere a structurilor ANAF. Dupa ce au preluat activitatea de informatizare de la ANAF și nu au facut decat sa distruga proiectul cu Banca Mondiala de aceasta data prevazusera sa preia si activitatea de solutionare a contestatiilor.


Dar, astazi, sunt atentionat ca au introdus pe sest un articol la finalul ordonantei prin care MFP va prelua administrarea marilor contribuabili, precum si directiile regionale de administrare fiscala. 

Pesemene ca ANAF va ramane cu administratiile judetene!!!

Dementa e totala în capul acestor infractori care nu se multumesc sa se imbogateasca din banul public! Vor sa vulnerabilizeze ce a mai ramas din Statul Roman! Sa distruga orice parghie prin care statul de drept le poate incurca activitatile infractionale!

Asadar, iata situatia la zi in principalele institutii care gestioneaza banul public: MFP-ANAF:

- politica fiscal-bugetara la un loc cu administrarea fiscala
- ministerul încheie acte administrativ fiscale
- el solutioneaza si contestatiile
- asigura informatizarea dar nu si procedurile/asistenta contribuabili
- patrimoniul se disipeaza brownian, etc., etc., 

Pe scurt...o nebunie! O struto-camila din capetele înfierbantate ale “finantistilor” psd-isti!

Cer public tuturor oamenilor întregi la minte, cu responsabilitati în statul roman, sa intervina energic pentru a stopa aprobarea acestei ordonante.

P.S. Aceasta OG contine o multitudine de alte masuri de politica fiscal-bugetara care va va arata adevarata dimensiune a dezastrului finantelor publice. 

Azi v-am semnalat doar faptul cel mai grav!"


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Paradoxul fiscal ... !!
16 Jan 18:07
Într-o ţară, condusă, direct şi/sau indirect, şi de grupuri nelegitime de interese, statul a ajuns un fel de haiduc invers, care ia, pe cale fiscală (prin impozite, taxe, contribuţii), o parte importantă din veniturile celor mulţi şi săraci, pentru ca o parte din acestea să ajungă, pe cale redistribuirilor bugetare, a evaziunii fiscale legale şi a facilităţilor fiscale, la cei puţini şi bogaţi.

Evaziunea fiscală „legală” s-a înfăptuit, în general, şi se mai înfăptuieşte încă în România, şi cu ajutorul unor prevederi legale bine concepute în acest scop şi „strecurate” în legislaţia fiscală.
Răspunde
0 0
Paradoxul fiscal ... !
16 Jan 18:06
Numai în condiţiile existenţei unor ambiguităţi (echivocuri) ascunse în cuprinsul unor prevederi legale se ajunge ca evaziunea fiscală „legală” să fie folosită ca fiind şi ştiinţa, dar şi arta de a raţiona corect cu legea pe baza unor reglementări corecte numai aparent.

Între „evaziune” şi „legală” există un paradox (o ciudăţenie, o enormitate, o absurditate), deoarece nu poate exista „furt legal” !!!
Răspunde
0 0
Paradoxul fiscal ...
16 Jan 17:39
Cu toate acestea, legislaţia fiscală din România, de după anul 1989, este o „legislaţie a paradoxurilor fiscale”, generatoare de:

-evaziunea fiscală „legală”, înfloritoare pentru marii contribuabili;
-diminuarea masivă a veniturilor bugetare, cu până la 60% în perioadele de vârf;
-creştere a poverii fiscale şi a sărăciei pentru marea majoritate a contribuabililor oneşti şi a cetăţenilor.
Onestitatea celor mai mulţi contribuabili, precum persoanele fizice, trebuie înţeleasă şi prin faptul că, practic, aceştia nu au nicio posibilitate de a se sustrage de la plata impozitelor, în special a celor cu stopaj la sursă (nu se achită venitul până nu se reţine impozitul), precum impozitul pe salariu, impozitul pe venit, impozitul pe dividende, contribuţiile sociale etc.
În plus, aceştia nu au nicio posibilitate de a interveni, la nivelul puterii legislative (Parlamentului) şi executive (Guvernului), încă din faza de elaborare legislativă, de a influenţa emiterea reglementărilor în interes personal prin introducerea unor greşeli ascunse de care să profite ulterior prin sustragerea totală sau parţială de la plata anumitor obligaţii bugetare (impozite, taxe contribuţii etc.).
Răspunde
0 0
Paradoxul fiscal PREMEDITAT ! UNDE !?
16 Jan 15:56
Un paradox fiscal este o prevedere legală ciudată, absurdă, care poate fi interpretată şi în favoarea statului, şi în favoarea contribuabililor, dar care este valorificată de contribuabilii aşi în evaziune fiscală legală pentru interesul lor.
Paradoxurile fiscale constituie principala „sursă” de săvârşire a celor mai multe fenomene de evaziune fiscală „legală”.
Evaziunea fiscală „legală” este ştiinţa şi arta realizată de către persoanele fizice și juridice, care realizează venituri impozabile, conform reglementărilor fiscale, de a sesiza, de a interpreta şi de a aplica o prevedere legală neclară, ambiguă, susceptibilă de interpretări diferite, chiar contradictorii etc., în scopul sustragerii „la umbra legii”, „fără încălcarea legii” de la plata impozitelor, a taxelor, a contribuţiilor și a altor sume datorate bugetelor de stat.

Altfel spus, evaziunea fiscală „legală” este ştiinţa şi arta:
-de a sesiza neajunsurile dintr-o prevedere legală,
-de a le interpreta şi de a le aplica „la umbra legii”, „ca fiind legale”, „fără încălcarea legii”,
-în scopul sustragerii de la plata unor obligaţii bugetare.
În domeniul fiscalităţii, paradoxurile fiscale rămân necunoscute marii majorităţi a contribuabililor oneşti, dar se bucură de o atenţie deosebit de mare din partea grupurilor nelegitime de interese, dar şi din partea contribuabililor corecţi care sunt aşi în evaziunea fiscală „legală”, care îşi merită numele de contribuabililor evazionişti „legal”.

Cei mai mulţi dintre marii contribuabili, în special dintre cei care, direct sau indirect, deţin poziţii cheie în puterea politică, legislativă, executivă şi / sau judecătorească, intervin, uneori chiar din faza de proiect a unei reglementări fiscale, pentru a „scăpa / strecura” în cuprinsul lor unele „enunţuri ambigue” care dau naştere la „interpretări c
Răspunde
0 0
Alin
16 Jan 15:25
Pe mine nu mă interesează ce nume poartă fiscul că de această activitate se ocupă ministerul de finanțe, ANAF sau Ion a lui Gheorghe a scroafei, mă interesează să aibă eficiența fiscului american. Să se poată spune și la noi: de moarte și de fisc nu poți scăpa!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?