Gardienii protestează la ușa lui Toader

Gardienii din penitenciare nu vor mai avea voie să facă grevă
Gardienii din penitenciare nu vor mai avea voie să facă grevă
FOTO: RTV

Angajaţii din penitenciare protestează vineri, începând cu ora 10.00, în faţa sediului Ministerului Justiţiei din Capitală, reclamând condiţiile de lucru improprii, deficitul de personal şi neplata orelor suplimentare nerecuperate. Sindicaliştii cer un plan de măsuri de îmbunătăţire a condițiilor de lucru şi un buget care să asigure implementarea acestuia.“Nu doar deţinuţii, ci şi personalul penitenciarelor are dreptul la un tratament decent din partea autorităţilor”, atrage atenţia Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor(FSANP).

În ceea ce priveşte deficitul de personal, acesta este de aproape 40%, iar sindicaliştii acuză faptul că “ministrul Justiţiei ţine din octombrie 2017 la sertar Memorandumul privind scoaterea la concurs a funcţiilor vacante”.

“Având în vedere ca recenta suplimentare cu 1.000 de funcţii a statelor penitenciarelor este doar pe hârtie, posturile nefiind bugetate, cerem deblocarea concursurilor şi finanţarea posturilor vacante”, se arată în comunicatul FSANP.

De asemenea, sindicaliştii solicită promovarea rapidă a proiectului privind plata orelor suplimentare nerecuperate, atrăgând atenţia că “munca forţată este interzisă prin Constituţie”.

 
 
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?