Hainele şi cadourile Ceauşeştilor, vândute pe bani grei (GALERIE FOTO)

 

Costumul de vânătoare al lui Nicolae Ceauşescu, o pălărie şi câteva poşete ale Elenei au fost printre vedetele unei licitaţii dedicate aşa-numitei "Epoci de aur", anunţă Agerpres.Costumul de vânătoare, fabricat de o renumită firmă germană, afost vândut cu 700 de euro. Cu aceeaşi sumă s-au vândut şi cizmele de vânătoare ale fostului lider comunist, în timp ce o şapca de vânătoare a fost cumpărată cu 400 de euro.

O pălărie a Elenei Ceauşescu, tip melon, marca "Întreprinderea de blănărie Vidra-Orăştie", din lână s-a vândut la 800 de euro, plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde, tot ai Elenei Ceauşescu - la 600 de euro, un set format din tavă şi vază cu monograma Nicolae Ceauşescu - la 500 de euro, o machetă tractor dăruită de "Uzina Tractorul Braşov" lui Nicolae Ceauşescu - la 400 de euro.

Toate aceste obiecte au avut certificate RA-APPS.


La licitaţie au fost adjudecate şi câteva obiecte inedite, care n-au legătură cu familia Ceaşescu: două indicatoare de telefon urban şi de Poştă Telegraf-Telefon-Radio (circa 1970-1980), fiecare la 100 de euro, două pachete de ţigări marca "Litoral" şi "Pescăruş" - 25 de euro, un săpun "Oana" din anii 1980 - la 10 euro, o hârtie igienică produsă de Fabrica de hârtie Buşteni în anii '80 - la 10 euro, un carnet de bonuri pentru alimente (3 ianuarie 1945) - la 75 de euro.

Cele mai bine vândute loturi ale licitaţiei au fost o tapiserie din lână reprezentându-i pe soţii Ceauşescu alături de părinţii lui Nicolae şi un covor din lână "Erou al Neamului" reprezentându-l pe Nicolae Ceauşescu (cca 1975), fiecare la 1.600 de euro, un satin chinezesc primit de familia Ceauşescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988 - la 1.200 de euro.


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?