Galileo Galilei şi Jupiter, sărbătoriţi la o cană de ceai

 
FOTO: noptigalileene.sarm.ro
FOTO: noptigalileene.sarm.ro
Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu” şi Astroclubul Bucureşti au organizat vineri, 23 octombrie, o noapte galileană în care astronomii amatori povestesc la o cană de ceai cine a fost Galileo Galilei şi ne invită la o călătorie până pe Jupiter, unul dintre obiectele cereşti observate de celebrul astronom.
Evenimentul a avut loc la sediul Observatorului din Bld. Lascăr Catargiu nr.21, anunţă un comunicat de presă al Observatorului Astronomic. Intrarea a fost gratuită şi se face la începutul fiecărei ore, în intervalul 20.00 - 24.00.  

Acţiunea face parte din proiectul internaţional Nopţi Galileene, organizat simultan pe întreg globul cu ocazia Anului Internaţional al Astronomiei 2009. Pentru a afla numărul ţărilor înscrise în proiect, precum şi alte detalii accesaţi galileannights.org şi noptigalileene.sarm.ro.


În perioada 15-30 octombrie are loc totodată, în pasajul de la Universitate, expoziţia Descoperă Universul, organizată de Asociaţia Noua Acropolă şi Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?