GALERIE FOTO&VIDEO. Operație în premieră la Timișoara: e o alternativă la chirurgia deschisă

 

Medicii din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Branzeu” din Timișoara au realizat în premieră o intervenție endovasculară de tratament a anevrismului de aortă abdominală în conexiune cu anevrism de arteră iliacă comună dreapta.

Un pacient de 81 de ani cu anevrism de aortă abdominal și iliacă comună dreapta și cu multiple patologii cardiace a primit o nouă șansă la viață.

Este prima dată în România când se efectuează acest tip de intervenție chirurgicală endovasculară și reprezintă o alternativă la chirurgia deschisă (Bypass aorta bifemural), care implică mai multe riscuri intră și postoperatorii.

Acest tip de intervenție este una nouă în lume, prima efectuându-se în urmă cu 3 ani. Echipa operatorie a fost formată din prof. dr. Mihai Ionac, din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară, Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Branzeu’’, dr. Damrau Rolf, din cadrul Clinicii de Chirurgie Cardio-vasculară din Germania, asistenta medicală Sandu Mihaela din  Germania și dr. Tutelca Adrian. Dispozitivul medical folosit E-liac a fost achiziționat pe Programul Național de Tehnici Hibride.

 Potrivit medicilor, se continuă cu două zile de intervenții chirurgicale în aceeași echipă.

 

 

 

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?