GAFA Prinţului Charles face VÂLVĂ: îl compară pe Putin cu Hitler

 
Prinţul Charles
Prinţul Charles

Prinţul Charles, care se află într-o vizită în Canada, a creat o polemică după ce a comparat acţiunile preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina cu cele ale dictatorului nazist Adolf Hitler, potrivit unui tabloid britanic, relatează AFP.Tabloidul britanic The Daily Mail scrie că mai mulţi martori l-au auzit pe Charles făcând această comparaţie într-o conversaţie cu Marienne Ferguson, în vârstă de 78 de ani, care a fugit din Polonia pe când avea vârsta de 13 ani şi care şi-a pierdut mai mulţi membri ai familiei, morţi în lagăre de concentrare.

Moştenitorul tronului Angliei şi septuagenara s-au întâlnit într-o vizită la Muzeul canadian al Imigraţiei, la Halifax, în provincia Noua Scoţie, în estul Canadei, unde prinţul şi soţia sa Camilla au adus un omagiu veteranilor din al Doilea Război Mondial şi familiilor acestora.


După întâlnirea cu fiul reginei Angliei, Marienne Ferguson a declarat că "prinţul a spus că acum Putin este pe cale să facă aproape acelaşi lucru ca Hitler", referindu-se la acţiuni ruse în Ucraina.

"Trebuie să spun că sunt de acord cu el şi sunt sigură că mulţi oameni sunt", a adăugat ea.

"Am fost foarte surprinsă ca el să facă aceste comentarii, pentru că ştiu că de la (membrii familiei regale) nu te aştepţi să spună astfel de lucruri, dar a fost foarte sincer şi inest", a adăugat ea.
"Nu comentăm conversaţiile private", a reacţionat un purtător de cuvânt de la Clarence House, serviciile prinţului Charles, la Londra.

"Dar ţinem să subliniem că prinţul de Wales nu caută să facă o declaraţie de politică publică cu ocazia unei conversaţii private", a adăugat acesta.

În Rusia, în absenţa unor comentarii oficiale imediate, tabloidul Moskovski Komsomoleţ a scris în ediţia online că aceste comentarii ale prinţului "riscă să declanşeze un scandal internaţional şi să complice relaţiile deja tulburate dintre Marea Britanie şi Rusia".

Cotidianul a insistat asupra unui moment "prost ales" pentru aceste declaraţii, în contextul în care prinţul Charles urmează să se întâlnească cu Vladimir Putin pe 6 iunie, cu ocazia marcării Debarcării din Normandia.

Înainte de prinţul Charles, ministrul german al Finanţelor Wolfgang Schäuble şi fostul secretar de Stat american Hillary Clinton au comparat intervenţia rusă în Ucraina cu invaziile naziste în Europa, în anii '30.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 -2
haha !
22 May 00:31
Printul face permanent loby pentru cei din secuime desi stie ca acestia vor autonomie , iar tantalaii il lauda ca face loby pentru transilvania ! ! ! Mare ti-e gradina !
Răspunde
6 -2
Cristi
21 May 23:00
Gafa este doar in capu celor de la realitatea.
Printul Charles are dreptate Putin chiar se comporta ca Hitler.
Răspunde
2 -2
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
21 May 22:58
CARE GAFA...DACA SPUI ADEVARUL DESPRE PITICUL KGB-IST,CARE SE VREA UN TAR TEMBEL DIN SE.AL XIX-LEA[CEL MAI MARE PERICOL PENTRU PACEA LUMII!]NU INSEAMNA CA DENIGREZI PE CINEVA,BA DIMPOTRIVA,TERORISTUL VLADIMIR ILICI DEMENTOVSKI AR TREBUI SA SE SIMTA FLATAT DE ASEMANAREA CU CELALALT SIFILITIC CARE DOREA SA-SI "PROTEJEZE" CONATIONALII RASPANDITI PRIN ALTE TARI EUROPENE.
Răspunde
5 -5
Nume*
21 May 15:09
Gravitatea actiunilor, capacitatea Rusiei de-a naste un conflict militar capabil sa arunce intr-un nou razboi mondial omenirea, iresponsabilitatea deciziilor, agravarea tensiunilor si escaladarea conflictului militar, ii pun pe cei doi protagonisti Hitler si Putin pe aceeasi treapta, doi bolnavi mintali care de dragul puterii sint in stare sa sacrifice propriile natiuni.

Pentru ca daca va izbucni un confklict militar, este posibil ca Rusia sa dispara de pe hartile Lumii!
Răspunde
5 -4
Nume*
21 May 15:13
2 De fapt, Rusia trebuia sa dispara inca din 1941. Numai interventia iresponsabila de atunci a Occidentului si Statelor Unite a aminat, numai, momentul.

Regele Carol al II-lea a inteles cel mai bine asta, din pacate a fost nevoit si el sa-si paraseasca tara si sa ia calea exilului.
11 -5
care gafa
21 May 13:53
Nu este nici o gafa ci doar adevarul, adevar pe care europenii se cam feresc sa-l spuna pentru ca "vine gazul". Marea problema a ramasitelor Uniunii Sovietice va veni in cativa zeci de ani cand vor fi pe terminate rezervele de gaze naturale si nu vor mai avea pe cine sa santajeze cu robinetul.
Răspunde
1 -6
nenos
21 May 16:13
3 he, he; Rusia va fi ultima tara care va ramane fara resurse naturale;
toate statele civilizate au tehnologie; viitorul apartine tarilor mari, cu multe resurse
13 -4
Ion
21 May 13:28
Gafa este din puctul de vedere al Moscovei, al kgb-istilor ai caror reprezentanti sunteti voi si le faceti propaganda.
Răspunde
9 -3
Ion
21 May 13:22
Da bai jurnalistilor de doua parale, "gafa" din punctul de vedere al Radio Vocea Rusiei, al kgb, ai caror reprezentanti si sustinatori sunteti.
Răspunde
3 -1
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
21 May 23:00
4 CARE GAFA...DACA SPUI ADEVARUL DESPRE PITICUL KGB-IST,CARE SE VREA UN TAR TEMBEL DIN SE.AL XIX-LEA[CEL MAI MARE PERICOL PENTRU PACEA LUMII!]NU INSEAMNA CA DENIGREZI PE CINEVA,BA DIMPOTRIVA,TERORISTUL VLADIMIR ILICI DEMENTOVSKI AR TREBUI SA SE SIMTA FLATAT DE ASEMANAREA CU CELALALT SIFILITIC CARE DOREA SA-SI "PROTEJEZE" CONATIONALII RASPANDITI PRIN ALTE TARI EUROPENE.
9 -5
bubu
21 May 13:12
Exact asa si este, iar astfel de declaratii trebuie facute intr-un mod cat mai vocal si mai oficial.
Răspunde
12 -5
21 May 13:07
Si care e gafa? nu e primul care afirma asa ceva iar Putin nu-l contrazice deportand tatarii din Crimeea sub amenintari!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?