Gabriela Firea: Se lucrează pentru deszăpezirea străzilor secundare

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul General Gabriela Firea a prezentat, miercuri, raportul acțiunilor de deszăpezire. Firea spune că se lucrează în continuare pentru curățarea străzilor laterale și face apel la cetățeni să își curețe trotuarele.Primarul Capitalei a declarat că, în premieră, în Bucureşti, vor funcţiona 12 utilaje de topit zăpada. Edilul a precizat că la numărul destinat părinţilor care au nevoie de ajutor cât copiii nu merg la şcoală au sunat persoane care voiau să verifice dacă funcţionează acest serviciu.

"Pe platforme betonate din Capitală strângem mormanele de zăpadă şi, în premieră, avem 12 utilaje pentru topit zăpada care vor funcţiona pentru a o topi înainte să capete un aspect inesteic. Sunt 3 în Piaţa Constituţiei, unul în Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Timişoara, la Parcul Carol şi la Bucur Obor. Capacitatea este de 10 metri cubi, avem filtre, nu e posibilitatea de a îngheţa canalizarea, apa este caldă", a declarat primarul Capitalei.

Gabriela Firea a declarat că nu sunt blocaje în Bucureşti, menţionând că refugiile RATB au fost curaţate în cursul nopţii, însă au fost acoperite din nou de zăpadă.

"Se circulă, nu sunt blocaje, chiar dacă se circulă puţin mai greu. Aproape 90% din artere sunt curăţate complet. Pe străzile secundare se fac eforturi ca să fie curaţate", spune edilul, potrivit ZF.

Primarul a făcut apel la cetăţeni să cureţe zăpada din faţa caselor şi a firmelor, dar şi pentru a adresa solicitări serioase la numărul de telefon menit să-i ajute pe părinţii care nu pot sta acasă cu cei mici în perioada în care nu merg la şcoală.

"Am primit până aseară târziu până în 150 de apeluri, atât la telverde cât şi la direcţiile de asistenţă socială. Toate persoanele care au sunat au fost sunate înapoi. Din nefericire, foarte puţine persoane s-au dovedit a dori în mod real să fie ajutate. Altele doreau să afle dacă funcţionează acest serviciu", a precizat Firea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?