Ilie Năstase și Anghel Iordănescu, pe lista UNPR pentru europarlamentare 2019

 

Președintele UNPR Gabriel Oprea a participat sâmbătă, 2 martie 2019, la Reuniunea Regională a organizațiilor UNPR din regiunea II Sud-Est care s-a desfășurat la Constanța. Pe agenda întâlnirii s-au aflat teme precum: reorganizarea UNPR, alegerile pentru Parlamentul European și actualitatea politică.Gabriel Oprea a anunțat că Ilie Năstase și Anghel Iordănescu vor fi pe lista UNPR pentru europarlamentare. De altfel, cele două mari stele ale sportului românesc și internațional au participat la reuniunea de la Costanța. 

“Suntem deosebit de onorați să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioți români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai țării noastre, care au susținut și au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte țara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimiși de români în Parlamentul European au uitat că ei sunt români și nu au făcut altceva decât să ne denigreze țara. Îi cunosc pe acești doi bravi români de foarte multă vreme. Îmi amintesc un moment interesant: eram vicepremier, Victor Ponta era premier și venea în vizită oficială la Palatul Victoria vicepreședintele american Joe Biden. Aveam cu toții emoții, să iasă totul bine. L-a așteptat generalul Ilie Năstase, care i-a dăruit racheta de tenis cu care a câștigat US Open, cu autograf. Domnul Biden l-a îmbrățișat pe Ilie Năstase și l-a întrebat: Dacă îmi las și eu părul lung, mă fac și pe mine general? Toată lumea s-a amuzat, atmosfera s-a relaxat automat, totul a decurs foarte bine. Acesta este Ilie Năstase! Anghel Iordănescu, o mare valoare a sportului, a fotbalului românesc. Este antrenorul secolului, iar noi suntem prieteni de o viață. A fost și senator UNPR. Aceștia sunt români care au făcut cu adevărat ceva pentru România, au creat valoare și lasă moștenire românilor această valoare. Ei sunt oamenii care trebuie votați, oamenii care trebuie să reprezinte în continuare România, de acum în Parlamentul European!”, a declarat președintele UNPR.
Acesta a declarat, totodată, că UNPR își propune să obțină 10% la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Gabriel Oprea a criticat decizia UDMR privind adoptarea ca simboluri ale maghiarilor din România a drapelului și imnului Ungariei, alături de drapelul și imnul „ținutului secuiesc”, subliniind faptul că acesta este un atac la adresa statului și a poporului român.
“România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil, iar simbolurile sale sunt statuate foarte clar în Constituție. Nicio abatere de la prevederile instituite de Constituția României nu poate fi permisă sau acceptată. Cerem autorităților să ia măsuri față de acțiunile UDMR în România, care seamănă dezbinare între românii și maghiarii care trăiesc pe pământ românesc. Am sărbătorit 100 de ani de România, iar istoria este mărturia celor 100 de ani de la Marea Unire. Drapelul național al României este unic și reprezintă sacrificiul și credința românilor de-a lungul istoriei, trecutul și viitorul nostru. Vom apăra acest drapel, imnul național „Deșteaptă-te, române!” și toate simbolurile și valorile neamului românesc și ale statului român cu orice preț și nu vom permite nimănui să atenteze la valorile noastre sau la integritatea națională”, a precizat președintele Uniunii.

În cadrul reuniunii, Gabriel Oprea a făcut o scurtă prezentare a Programului Politic Național al UNPR, “Siguranță, demnitate și prosperitate pentru România”.

Potrivit Programului, Uniunea Națională pentru Progresul României își asumă soluționarea pe cale politică a unor teme fundamentale pentru societatea românească, menite s-o plaseze, în mod ireversibil, pe un drum moral, european, prosper, demn și responsabil:

• Restabilirea ierarhiei morale a valorilor;
• Responsabilizarea clasei politice;
• Asigurarea supremației legitimității;
• Modernizarea statului;
• Respect și recunoștință.

“Vreau să vă spun, totodată, că, în urma discuțiilor purtate cu specialiștii de la partid și analizând starea societății și nivelul de trai al românilor, UNPR a stabilit zece obiective de țară pentru îndeplinirea cărora ne angajăm. Acestea sunt:

1. Standard de viaţă european în România;
2. Statut efectiv de cetățean european demn pentru cetățenii României;
3. Integrare europeană prin competitivitate;
4. Guvernare prin responsabilitate, morală și lege;
5. Modernizare instituțională prin descentralizare, eficacitate și responsabilizare;
6. Asigurarea unui nivel ridicat de educație și cultură pentru toți românii și asigurarea unor servicii de sănătate la standarde europene;
7. Modernizare economică prin reindustrializare și reprofesionalizare;
8. Securitate alimentară prin modernizarea agriculturii și a spațiului rural;
9. Unitate și securitate națională în contextul european și internațional;
10. Libertate, demnitate și respect pentru fiecare cetățean”, a declarat președintele UNPR.

Gabriel Oprea a prezentat, de asemenea, propunerile legislative pe care le va iniția UNPR, ca soluții viabile la unele probleme de ordin socio-economic, cu care se confruntă societatea româneascǎ.

Astfel, în conformitate cu Viziunea Politicǎ a UNPR, partidul iși asumă inițierea urmǎtoarelor propuneri legislative:

• Mǎrirea salariului minim net garantat cu cel puțin 200 lei lunar, prin eliminarea impozitului pe salarii şi reducerea CASS de la 10% la 5% - beneficiari vor fi aproximativ 2.1 milioane de angajați;
• Favorizarea creşterii numărului de tineri care studiază, printr-o deducere suplimentarǎ a 300 lei din venitul impozabil al familiei, astfel încât tot mai mulți tineri, viitorul României, sǎ poată obține specializǎri profesionale;
• Creşterea pensiei sociale minim garantate de la 640 lei la cel puțin 200 euro, prin care se asigurǎ coşul minim de consum, astfel ȋncât orice pensionar, cetǎțean al României, sǎ se bucure de o viață decentǎ – beneficiari vor fi peste 4 milioane de pensionari.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?