Gabriel Oprea, discuții cu Asociația Veteranilor

 

Liderul UNPR Gabriel Oprea a primit marți, 2 aprilie 2019, la sediul partidului, o delegație a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD), condusă de președintele Marius Apostol.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre drepturile veteranilor din teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcani, în contextul Legii 81/2016 privind modificarea și completarea OUG 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, dar și în contextul actelor normative adoptate care au efecte negative pentru cei vizați. Reprezentanții Asociației au subliniat necesitatea modificării acestor acte normative, astfel încât veteranii din teatrele de operații să beneficieze de toate drepturile asigurate acestei categorii în toate țările membre NATO.

Președinte AMVVD a exprimat aprecierea membrilor Asociației pentru activitatea lui Gabriel Oprea în mandatul de ministru al apărării naționale și în cel de vicepremier pentru Securitate Națională, amintind cele mai imprtante prevederi ale Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, modificările semnificative aduse statutului soldaților și gradaților profesioniști, sprijinul constant adus militarilor răniți în teatrele de operații și urmașilor eroilor militari.  

Președintele UNPR a arătat că partidul și-a asumat un angajament politic inclus în Programul Politic Național. Acesta prevede adoptarea unor măsuri concrete care vizează rǎsplǎtirea publicǎ, respect și recunoștință, prin asigurarea drepturilor financiare și de sprijinire a celor care s-au sacrificat pentru neamul românesc, pentru loialitatea, devotamentul lor şi pentru privațiunile pe care le-au suportat de-a lungul timpului: veteranii de război, militarii, polițiștii, pompierii, jandarmii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor.

În programul politic al UNPR, apărarea drepturilor militarilor, polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, este primordială. Așa am acționat, așa vom acționa când vom ajunge din nou în Parlament. Pentru noi vorbesc faptele. Vrem să readucem Legea 223 la forma susținută de noi și adoptată în 2015. Vom analiza împreună care sunt problemele pe care le creează veteranilor legislația actuală și vom propune modificările necesare. Veteranii merită tot respectul acestui popor, iar statul roman trebuie să exprime acest respect pe măsura meritelor acestor oameni care și-au pus viața în slujba țării, indiferent de consecințe“, le-a spus Gabriel Oprea celor prezenți.   

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?