Gabriel Oprea, despre acuzația de plagiat: Când mi-am dat doctoratul nu am fost om politic

 

Vicepremierul Gabriel Oprea le-a cerut reporterilor care îi luau declarații despre ce s-a înâmplat în cadrul Consiliului JAI să îl întrebe despre acuzația că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

Acesta a explicat că nu a fost vorba de un plagiat, lucrarea fiind verificată de Comisia de Etică din cadrul Universității din București, care a deciz că suspiciunile nu se confirmă.

”Aş fi vrut să mă întrebaţi de plagiatul meu. Am înţeles că cât am fost la Bruxelles a fost o discuţie. Am să vă spun că mi-am dat doctoratul. În primul rând vreau să vă spun că sunt de acord ca toţi oamenii politici şi toţi politicienii ar trebui să li se verifice teza de doctorat. A mea tocmai a fost verificată. Când mi-am dat doctoratul nu am fost nici om politic şi nici demnitar. De aceea este bine să fie verificate toate tezele. Eu am înţeles că România este un stat membru NATO, a fost verificată teza mea şi, unde-i lege, nu-i tocmeală. Mai mult decât atât, în Comisia care m-a verificat au fost chemaţi şi experţi în drept penal, iar a fost o singură concluzie în unanimitate: că nu am plagiat. Este o comisie pe care o prevede legea. Eu vorbesc pe lege nu-mi dau cu părerea. Mai mult decât atât, în cadrul acelei Comisii, care mi-a dat un verdict în unanimitate că nu am plagiat au fost experţi recunoscuţi pe plan naţional în drept penal. Şi cu asta punct. La mine cel puţin este o temă falsă, sunt un om serios, UNPR este un partid serios”, a explicat Oprea

Potrivit Comisiei de Etică care a verificat lucrarea, vicepremierul nu a plagiat, aceasta susținând că “nu se confirmă suspiciunea de plagiat”.

„În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând Hotărârea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat”, se arată în comunicatul emis marţi de Consiliul Naţional de Etică, potrivit Gândul.info.

CNE a precizat că pentru a cerceta acuzaţia de plagiat a apelat la specialişti recunoscuţi.

„În procesul de soluţionare a acestei speţe, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a apelat la specialişti recunoscuţi şi de prestigiu în domeniul juridic. Menţionăm că prezentul comunicat a fost elaborat având în vedere Hotărârea CNE nr. 2.165/8.07.2015”, se mai arată în comunicat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?