Gabriel Comănescu, patronul GSP, derulează proiecte de 500 de milioane de dolari în Nigeria

 

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania deținută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, va derula proiecte în valoare de 500 de milioane de dolari în Nigeria, cea mai mare piață a țițeiului și a gazului din Africa.

„Avem discuţii avansate cu parteneri locali şi suntem în curs de a înfiinţa o filială a GSP în Nigeria. Ne interesează construcţia de oleoducte şi alte proiecte offshore ce vor începe în T1 2016. Negociem cu firme similare locale ce ne vor oferi suport pentru aceste proiecte”, a spus Comănescu, potrivit Economica.net.

Rezervele dovedite de ţiţei ale Nigeriei sunt estimate a fi între 16 şi 35 de miliarde de barili, iar investiţiile în acest sector se vor ridica la 200 de miliarde de dolari în următorii 10 ani.

GSP efectuează lucrări offshore pentru industria petrolieră. Compania constănţeană are o flotă de 13 nave şi 7 platforme mobile de foraj, în valoare de 1 miliard de dolari.

Gabriel Comănescu este unul dintre cei mai bogați români care, potrivit revistei Forbes, în 2011 se afla pe locul 7 în „Forbes 500 miliardari“. Acesta are, în prezent, o avere estimată la 600 de milioane de euro. Deține afaceri în domeniul extracției petrolului și gazelor naturale. Astfel, este acționar majoritar al Grup Servicii Petroliere, pe care l-a extins la nivelul de foraje petroliere de peste hotare.

Portofoliul companiei GSP este completat de nume mari din domeniul petrolier, precum Gazprom, Pemex, E.ON, BASF și TPAO.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?