Furtunile puternice au creat pagube însemnate în Bistriţa-Năsăud

 
Foto: wordpress.com
Foto: wordpress.com
Furtunile puternice produse în ultima perioadă au cauzat pagube de peste 12 milioane de lei în comuna Leşu, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Mai multe poduri şi podeţe de pe DJ 172 C, dar şi numeroase poduri de pe drumuri comunale au fost distruse. În şase gospodării au ajuns importante cantităţi de aluviuni de pe versanţi, însă nu a fost distrusă nicio casă şi nici nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti sau de animale. Primarul comunei Leşu, Nicolae Lupşan, a declarat că cel mai mult a plouat în după-amiaza zilei de 27 iunie.

Pe 29 iunie, la o primă evaluare făcută cu specialişti ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, valoarea pagubelor a fost estimată la peste 12 milioane de lei. Cel mai mult va costa refacerea podurilor de pe drumul judeţean şi a mai multor kilometri de drumuri comunale.

În urmă cu o săptămână, o altă furtună a făcut ravagii în satul Leşu. Imediat după aceea, autorităţile au început reparaţiile, care nu pot fi însă suportate de la bugetul local. Anul acesta, Primăria Leşu a alocat doar un milion de lei pentru transporturi, iar jumătate din bani au fost deja cheltuiţi. 

Comuna Leşu este situată la poalele Munţilor Bârgăului. Gospodăriile sunt dispuse pe Valea Leşului (afluent al Ilvei), dar şi pe dealurile din bazinul Leşului. Singura cale de acces este drumul judeţean 172C.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?