Fundata este localitatea aflată la cea mai mare altitudine din România

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Sunt români în ţara aceasta care trăiesc mai aproape de cer decât alţii şi respiră cel mai curat aer. Au inventat brânza în coajă de brad şi fac cel mai bun caş afumat. Este vorba despre fundăţeni şi despre Fundata, satul lor.


Fundata  are nişte lucruri unice. În primul rând este localitatea aflată la cea mai mare înălţine din ţară. Este şi localitatea unde a murit primul român în primul război mondial, pentru că această localitate era împărţită în două de graniţa dintre Imperiul Habsburgic şi Ţările Române. Şi, nu în ultimul rând, este o staţie de măsurarea a aerului care a demonstrat că este cel mai pur aer din România.

Cu mai puţin de 100 de ani în urmă situaţiile de viaţă ale sătenilor din Fundata erau destul de bizare, pentru că erau oameni care aveau casa în Imperiul Habsburgic, iar grajdul animalelor era în Ţara Românească. Trebuiau să treacă de câteva ori pe zi graniţa pentru a da de mâncare la animale, pentru a le face curat şi pentru a se întoarce înapoi acasă.

La Fundata puteţi găsi pensiuni dotate cu tot confortul necesar, unde cazarea costă 160 de lei pe noapte, cu micul dejun inclus.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?