Fumatul, INTERZIS COMPLET în instituţiile publice - propunere legislativă

 
Fumatul, INTERZIS COMPLET în instituţiile publice - propunere legislativă
Fumatul, INTERZIS COMPLET în instituţiile publice - propunere legislativă

Mai mulţi senatori PSD propun ca fumatul să fie interzis complet în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor centrale şi locale, potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat şi aflate în consultare publică.

Potrivit Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, aflată în prezent în vigoare, în spaţiile publice închise, fumatul este permis numai în camere special amenajate pentru fumat, cu respectarea unor condiţii obligatorii.

Astfel, camerele special amenajate pentru fumat trebuie să servească exclusiv fumatului, să nu fie spaţiu de tranzit sau de acces în spaţiul public închis, să fie dotate cu sisteme de ventilaţie care să asigure eliminarea fumului de tutun şi să fie dotate cu scrumiere şi extinctoare.

Legea menţionează că aceste camere trebuie să fie marcate, la loc vizibil, cu unul dintre următoarele indicatoare: "Cameră pentru fumat", "Încăpere în care este permis fumatul" sau "Loc pentru fumat", astfel încât orice persoană să poată fi avizată asupra faptului că numai în acel spaţiu se poate fuma.

Iniţiatorii, printre care se numără Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea, Elena Federovici, Ioan Chelaru, Laurenţiu Coca, Ioan Deneş, Ovidiu Donţu, Şerban Nicolae şi Tamara Ciofu, arată, în expunerea de motive la proiect, că din ce în ce mai multe ţări europene adoptă legi tot mai stricte referitoare la interzicerea fumatului.

Ei dau ca exemplu faptul că în mai multe ţări membre UE, printre care Marea Britanie, Bulgaria, Irlanda, Letonia, Grecia, Spania şi Ungaria, fumatul este interzis în toate spaţiile publice închise, inclusiv în baruri, restaurante şi discoteci.

De asemenea, iniţiatorii precizează că în majoritatea ţărilor UE nu este permis fumatul, inclusiv în clădirile Parlamentului European, decizia fiind luată din mai 2004.

Iniţiativa legislativă urmează să fie dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tutunul
01 Jul 17:10
Vad ca aici sunt numai urangutani cu tigara in gura. Mai era unul intr-o gradina zoologica din Asia si l-au dus la dezintoxicat. Saracu' animal imita animalele pe care le vedea dinolo de gratii.
Aia 4 miliarde ar mai insemna si cheltuieli cu sanatatea mai mici cu 8 miliarde.
De ce sa sponsorizam indirect fumatul? Fumezi? Atunci taxa dubla la asigurarile de sanatate. Toate rudele care au fumat s-au inbolnavit ori de cancer(in majoritate) sau de alte boli provocate de fumat, fara exceptie.
Cat ne mai trebuie ca sa interzicem total acest obicei care omoara efectiv? Pana mor toti fumatorii?
Răspunde
2 -4
marvelll
01 Jul 09:46
Ce ma, va este frica ca o sa muriti de sevraj? Ne...sim...titi ca in tara asta eu nu am mai vazut. Asta arata lipsa culturii. Romania s-a umplut de tarani besiti care stau cu tigara in gura si afuma tot ce le iese in cale. FFFFFF bine va face. Auzi @EMK tu nu faci rau cand fumezi langa nefumatori? Si da, daca ne educa poate o sa ne revenim si noi. Nu dragi fumatori, nu le sta lor in gat...noua celor care nu fumam ne sta in gat....Asa ca sa va stea si voua toata viata legea asa in gat. Voi singuri ar trebui sa nu fumati in locuri publice, nu sa asteptati sa se dea o astfel de lege. Voi sa ganditi....bai nene daca eu stau in stati de autobuz si fumez, sigur o sa afum toata lumea de langa mine, dupa care ma urc in masina sau tramvai si o sa fac lumea sa vomite din cauza mirosului pe care il eman. Putiti ca niste hoituri bai je...g...uri umane
Răspunde
7 0
EMK
01 Jul 00:50
La rele nu-i intrece nici dreaq
Răspunde
15 -1
moise
30 Jun 18:23
Ai dreaqului...au rezolvat toate problemele in tara asta si doar fumatul mai ramasese :))))
Si apoi la cat costa pachetul de tigari ar trebui sa ne faca locuri de 7 stele pentru fumat,cu di tati
Răspunde
12 -1
gogu
30 Jun 22:09
3 Da, asta le mai ramasese ! Cu legile securitatii nationale, ale pensiilor si alte sute de proiecte, au rezolvat-o. Le ramasese asta cu fumatul, le statea in gat ....
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?