FSLI: Graba cu care Guvernul Boc vrea să îşi asume răspunderea pe legile educaţiei, dovedeşte că este rupt de realitate

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Graba cu care Guvernul Boc vrea să îşi asume răspunderea pe pachetul de legi privind educaţia poate fi justificată numai de interese meschine, politicianiste şi ambiţii personale, susţine preşedintele FSLI, Aurel Cornea.

''Doar un guvern ''rupt de realitate'' poate susţine că în 2 septembrie îşi asumă răspunderea pe pachetul de legi privind educaţia şi, din 15 septembrie, data începerii cursurilor anului şcolar 2009/2010, îl implementează. Un pachet de legi cu un asemenea impact social, care influenţează soarta a generaţii întregi de copiii, nu poate fi adoptat „pe picior”, el trebuie să aibă consensul tuturor factorilor implicaţi – societate civilă, părinţi, elevi etc. În caz contrar, şi aceste legi vor fi supuse unor modificări succcesive, pe parcursul aplicării, şi nu vor crea stabilitatea şi coerenţa de care are cu adevărat nevoie sistemul educaţional'', a declarat Aurel Cornea, printr-un comunicat de presă.

Premierul Emil Boc a anunţat luni că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legile educaţiei. Şeful Executivului a a spus că proiectul de lege a educaţiei va fi finalizat cât mai repede, astfel încât în 2 septembrie acesta să fie trimis în Parlament.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?