Frans Timmermans vine la București și se întâlnește din nou cu Viorica Dăncilă

 
Timmermans
Timmermans

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, va fi prezent luni la București și se va întâlni de la ora 18,00, la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă.Frans Timmermans va fi prezent luni la București pentru a primi înalta distincție de Doctor Honoris Causa din partea SNSPA.

Totodată, Timmermans se va întâlni luni și cu premierul Viorică Dăncilă, la oră 18.00, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Frans Timmermans a cerut în repetate randuri Guvernului de la București să respecte statul de drept, recomandările Comisiei de la Veneția si pe cele din rapoartele MCV.

De asemenea, la ultimul congres al Partidului Socialistilor Europeni (PES), desfasurat la Madrid, Frans Timmermans a transmis PSD, reprezentat acolo de Liviu Dragnea și Viorica Dancilă, că trebuie să revină la procesul de reforme în justitie.

În octombrie 2018, Frans Timmermans și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Comisiei Europene la alegerile europene din 2019.

În afară de olandeza maternă, Frans Timmermans este fluent în italiană, rusă, franceză, germană și engleză.

Timmermans i-a scris Vioricăi Dăncilă: E dezamăgitor că nu ați vorbit cu noi despre noile ordonanțe

Luni, 11 martie 2019, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Evenimentul se va desfăşura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", începând cu ora 16:00, potrivit unui comunicat al SNSPA.

Născut la 6 mai 1961 la Maastricht, Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans a studiat literatură franceză la Universitatea "Radboud Nijmegen", din Olanda, a urmat studii postuniversitare în drept european și istorie la Universitatea din Nancy, Franţa

Frans Timmermans și-a început cariera în Ministerul Afacerilor Externe al Olandei, iar la începutul anilor '90 a făcut primii paşi în diplomaţie, fiind numit secretar adjunct la ambasada Olandei din Moscova. În anul 1994, a făcut parte din echipa comisarului european pentru relaţii externe, Hans von de Broek, apoi timp de trei ani a fost consilier și secretar privat al lui Max van der Stoel, Înalt Comisar pe probleme de minorități naționale în cadrul OSCE.

În anul 1998, după alegerile generale din Țările de Jos, Frans Timmermans a fost ales membru al Camerei Reprezentanților din partea partidului Laburiștilor. În perioada 2007-2010, a fost ministru al Afacerilor Europene. După alegerile din 2010, Frans Timmermans a revenit în Parlament, până în anul 2012, când a primit un nou portofoliu în guvern, pentru a conduce ministerul Afacerilor Externe.

În septembrie 2014, Frans Timmermans a fost desemnat pentru un post de comisar din partea Olandei în cadrul Comisiei Europene, condusă de președintele ales, Jean-Claude Juncker. Începând din 1 noiembrie 2014, Frans Timmermans a preluat funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil de o mai bună reglementare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale. În octombrie 2018, Frans Timmermans și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Comisiei Europene la alegerile europene din 2019.

Printre numeroasele distincții primite, se numără și cea de Comandor al Ordinului "Pentru Merit", din partea statului român.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?