Fotografii vechi de un secol, descoperite în Antarctica

 
Fotografii vechi de un secol, descoperite în Antarctica
Fotografii vechi de un secol, descoperite în Antarctica
FOTO: Daily Mail
Fotografii vechi de un secol, descoperite în Antarctica Fotografii vechi de un secol, descoperite în Antarctica Fotografii vechi de un secol, descoperite în Antarctica

O echipă de cercetători a descoperit un set de negative făcute în timpul expediţiei lui Ernest Shackleton în Antarctica, între anii 1914-1917.

Cutia cu 22 de negative a fost găsită într-un bloc de gheaţă dintr-o colibă folosită iniţial de exploratorul Robert Falcon Scott şi, mai apoi, de echipa lui Shackleton. Multe dintre negative au fost deteriorate de trecerea timpului, dar şi din cauza condiţiilor dure din Antarctica, potrivit celor de la Antarctic Heritage Trust, din Noua Zeelandă, care au reuşit să inventarieze peste 10.000 de obiecte din coliba de la Cape Evans, situată la 4.000 de kilometri de Wellington, scrie adevarul.ro

Negativele arată imagini de la o operaţiune de alimentare, Ross Sea Party. Potrivit trustului, membrii acestei expediţii au locuit în coliba lui Scott de pe Ross Island. „Suntem entuziasmaţi de această descoperire şi suntem încântaţi să vedem aceste negative tipărite după un secol", a declarat Nigel Watson, directorul Antarctic Heritage Trust.

Expediţia lui Scott a avut un final tragic. Robert Falcon Scott a condus o echipă britanică şi spera să fie primul care ajunge la Polul Sud. Totuşi, când acesta a ajuns în cel mai sudic punct, pe 17 ianuarie 1912, el a realizat echipa condusă Roald Amundsen, din care a făcut parte şi Emil Racoviţă, ajunsese deja acolo.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -1
GATSBY
02 Jan 17:44
ATENTIE ROMANI ! PONTA VEGHEAZA LA BINELE NOSTRU !
NISTE BABACIUNI (CA MOSHI NU LE POT SPUNE DESHI SUNT NUMAI BARBATZI) DIN MINISTERUL SANATATZII...AU DECIS EI CA E MAI PROFITABIL PENTRU TOATA SLEAHTA ARHICUNOSCUTZILOR LUPI GINECOLOGI SI OBSTETRICIENI DIN INTREAGA TZARA...CA SE POATE DISIMULA MITA CEA DE TOATA ZILELE A LOR...DUPA UN TERTIP AL LEGII CARE AR SUFERI O MODIFICARE EXPLICITA IN ACEST SCOP !
ASTFEL, VAZAND CA NUMARUL CEZARIENELOR A AJUNS LA 80% DIN NUMARUL TOTAL AL NASTERILOR...S-AU GANDIT A LASA LA LATITUDINEA MEDICULUI CANTARIREA EXCLUSIVA A OPORTUNITATZII ANGAJARII UNEI CEZARIENE SAU NU...ASTFEL INCAT MEDICUL DIN PIX VA SPUNE CA DA IAR FEMEILE SE VOR SIMTZI MAI MULT CA ORICAND DATOARE DE A DESPAGUBI "MORAL" BINEFACEREA PIXULUI MEDICULUI !
PE LANGA FAPTUL CA ACEST FAPT CONSTITUIE O INCALCARE FLAGRANTA GROSOLANA A DREPTURILOR PACIENTILOR NU FACEM ALTCEVA DECAT SA EXPUNEM UNELE MAME, FETZII SHI FAMILIILE LA RISCURI MAJORE PROLIFERAND SHI MITUIREA...REGRESAND IN ANII CEAUSHISMULUI...PONTA VEGEHAZA LA BINELE NOSTRU ! INCA O DATA NI SE DEMONSTREAZA CA SUNTEM ¨O TZARA DE MAMICUTZE SHI BEBELUSHI¨ CARE NU AU NICI INFLUENTZA NICI BANII FURATZI PRECUM AI CELOR CARE DECID ARBITRAR PESTE NOI
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?