Fotografia EMOŢIONANTĂ cu un căluţ de mare care a devenit VIRALĂ: arată o realitate tristă

Fotografia unul căluț de mare ce plutește în apele Indoneziei agățat de un bețișor de urechi a devenit virală după ce autorul ei, fotograful american Justin Hofman, a fost selectat printre finaliștii premiilor concursului Wildlife Photographer of the Year, anunțați săptămâna aceasta."La început am fost atât de fericit să găsesc acest cal de mare drăguț dar, pe măsură ce fluxul s-a schimbat, iarba de mare și resturile au început să treacă peste recif — și odată cu ele plastice, gunoi și deșeuri. Petele albe care se văd pe fundal sunt de fapt pungi de plastic. Pe măsură ce toate acestea se întâmplau, am știut că este o scenă importantă care trebuia să fie documentată. A fost frustrant, dezgustător și trist, dar a trebuit să fotografiez", a declarat Justin Hofman pentru BBC.

În imagine se vede un căluț de mare agățat de un bețișor de urechi, pentru a se menține împotriva curenților puternici de pe coasta insulei indoneziene Sumbawa.

Peste 50.000 de fotografii din 92 de țări au fost înscrise în prestigiosul concurs, dar numai 100 vor fi incluse în expoziția finală ce va putea fi vizitată din 20 octombrie la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Dintre cele selectate, un juriu format din experți internaționali va alege imaginile câștigătoare pe baza creativității, originalității și excelenței tehnice. Acestea vor fi anunțate într-o ceremonie de gală la 17 octombrie, înainte de deschiderea expoziției.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?