FOTO: Patriarhul Daniel, la cină cu Vladimir Putin, alături de șefii Bisericilor Ortodoxe

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a participat luni seară la cina festivă oferită de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, tuturor șefilor Bisericilor Ortodoxe prezenți la Moscova.

O cină festivă oferită de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în cadrul programului vizitei Întâistătătorilor şi delegaţiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale la Moscova a avut loc la Palatul Faţetelor din Kremlin. La această cină a participat şi Patriarhul Daniel.

Evenimentul a avut loc în cadrul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Nu au existat discutii particulare intre presedintele Putin si cei prezenti. In numele invitatilor a vorbit patriarhul Kirill, gazda evenimentului care s-a desfasurat intre 2 si 5 decembrie.

Duminică, Daniel a avut o întâlnire cu Patriarhul Rusiei. ”Preafericitul Părinte Patriarh Kiril și-a exprimat bucuria de a-l primi pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Mănăstirea Danilovski, cel mai vechi locaș monastic din Moscova, mulțumind pentru participarea la acest important eveniment al centenarului și pentru posibilitatea oferită de a discuta probleme actuale pentru ambele Biserici.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a amintit situația bisericească dificilă din Ucraina și a subliniat unitatea episcopatului Bisericii Ortodoxe canonice din această țară, în pofida multor presiuni.

Patriarhul Kiril a constatat că participarea Preafericitului Părinte Daniel la acest eveniment al centenarului restabilirii patriarhatului Rusiei arată faptul că cele două Biserici sunt împreună și în vreme de suferință și de bucurie.

Preafericitul Părinte Daniel a mulțumit Patriarhului Rusiei pentru întâlnire, frățietate și ospitalitate exprimând importanța participării la acest eveniment în care au fost rememorate suferințele îndurate de Biserica Ortodoxă Rusă și de alte Biserici Ortodoxe în timpul persecuției comuniste.

Totodată, a subliniat Preafericirea Sa, se poate observa cum aceste Biserici au trecut de la răstignire la înviere, mai ales în Rusia de la o Biserică prigonită la o Biserică vie, înfloritoare.

Patriarhul României a adus în discuție și problema contemporană a secularizării care propune organizarea vieții individuale și sociale ca și cum Dumnezeu nu ar exista. De asemenea, o problemă la fel de importantă legată de secularizare este și criza spirituală a familiei contemporane.

Preafericitul Părinte Daniel a exprimat dorința de a continua colaborarea academică dintre Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și Academiile teologice din Moscova, Sankt Petersburg și Kiev. Părintele Patriarh Daniel a subliniat faptul că invitația de a trimite tineri la studii teologice este reciprocă și foarte importantă pentru cunoașterea vieții și activității celor două Biserici”, a precizat un comunicat al Patriarhiei.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?