Fostul premier moldovean Vlad Filat, decorat de preşedintele Traian Băsescu

 
Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova
Vlad Filat, fostul premier al Republicii Moldova

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a decorat marţi pe Vladimir Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. Anunţul vine cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, unde partidul lui Filat, PLDM, este pe locul doi în sondaje.

Fostul premier moldovean Vladimir Filat, şeful Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, a fost decorat, marţi, de preşedintele României, Traian Băsescu.

"În semn de înaltă apreciere a întregii activităţi pusă în slujba dezvoltării, pe multiple planuri, a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, pentru abnegaţia cu care a promovat valorile democraţiei şi parcursul european al Republicii Moldova, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” - în grad de Mare Cruce domnului Vladimir Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova. Decorarea a fost făcută la propunerea doamnei consilier prezidențial Anca-Ileana Ilinoiu, șef al Departamentului Politică Externă al Administrației Prezidențiale" precizează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Anunţul vine cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

Cinci formaţiuni politice ar putea intra în Parlament în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie din Republica Moldova, arată sondajul realizat la comanda agenţiei IPN. PCRM ar obţine 19,6 la sută, fiind urmat de PLDM (liberal-democraţi) 17,2 la sută, PDM (democraţi) cu 14,2 la sută, Partidul Patria cu 8,7 la sută şi Partidul Liberal, cu 8,5 la sută. PSRM (Partidul Socialist din R.Moldova) se apropie de pragul electoral cu 5,3 la sută, în timp ce numărul indecişilor a scăzut uşor la 9,6 la sută.În ceea ce priveşte încrederea în liderii politici, Iurie Leancă (40 la sută) şi Dorin Chirtoacă (38 la sută) sunt primii pe listă, fiind urmaţi de Marian Lupu (33 la sută), Igor Corman (31 la sută), Vlad Filat (28 la sută), Vladimir Voronin (28 la sută), Renato Usatîi (27 la sută) şi Mihai Ghimpu (20 la sută).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?