Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, a rămas fără RENTA VIAGERĂ

 
Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, a rămas fără RENTA VIAGERĂ
Fostul președinte FRF, Mircea Sandu, a rămas fără RENTA VIAGERĂ
FOTO: Mediafax

Lui Mircea Sandu i s-au retras renta şi celelalte beneficii. Nu mai e nici administrator la Mogoşoaia şi Buftea, rămîne doar preşedinte de onoare al Federaţiei!

Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că va apela la instanţă dacă se va pune în aplicare decizia cu privire la invalidarea rentei sale viagere şi a celorlalte beneficii stabilite de Comitetul Executiv în data de 5 martie.
Mircea Sandu spune că o astfel de decizie nu poate fi aplicată retroactiv.

"În ceea ce mă priveşte, nu au decis nimic. Pentru că astfel de decizii nu se pot aplica retroactiv. Noul statut va intra în vigoare odată cu hotărârea instanţei. Dar hotărârile nu au retroactivitate. Oricum, în cazul în care aplică această decizie îi voi da în judecată", a spus Sandu.
El a menţionat că vor exista contestaţii în ceea ce priveşte validitatea Adunării Generale extraordinare de sâmbătă. "Dar vor fi contestaţii şi în ceea ce priveşte faptul că această Adunare Generală nu este statutară, pentru că nu s-a înregistrat în Registrul Federaţiilor şi

Comitetul Executiv care a convocat această Adunare Generală. Vor fi contestaţii multe", a adăugat fostul conducător al FRF.
Renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite, la 5 martie, de Comitetul Executiv al FRF pentru preşedintele de onoare Mircea Sandu au fost invalidate de Adunarea Generală extraordinară a federaţiei, care avut loc, sâmbătă, la Casa Fotbalului.


Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a prezentat la finalul Adunării Generale procesul verbal, în care se menţionează că AG a aprobat cu unanimitate de voturi schimbarea administratorului la CNAF Mogoşoaia (n.r. - Mircea Sandu) şi a respins cererea lui Cristian Balaj de renegociere a rentei viagere a lui Mircea Sandu cu majoritate de voturi, 5 abţineri şi un vot împotrivă. De asemenea, Adunarea Generală extraordinară a invalidat contractul de rentă viageră dintre FRF şi Mircea Sandu şi a aprobat iniţierea unei acţiuni în instanţă cu privire la anularea contractului de rentă viageră.

Pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale din 5 martie, care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.
Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.
Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a considerat drept "nesimţit" pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii Adunarii Generale.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
6 0
indisciplinatu
29 Jun 00:21
Numai in Romania se poate ca un presedinte de federatie...si aceea de fotbal si care n-are rezultate de niciun fel de prin 98 incoace, sa i se umple sacul cu cadouri care mai de care!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?