Fostul ministru al Turismului Eduard Hellvig, declarat INCOMPATIBIL

 Eduard Hellvig
 Eduard Hellvig

Curtea de Apel Bucureşti a decis luni că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, s-a aflat în stare de incompatibilitate. Instanţa a respins ca neîntemeiată acţiunea introdusă de Eduard Hellvig, prin care acesta contesta raportul de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate în noiembrie 2012, în urma căruia a fost declarat în stare de incompatibilitate. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs.

În noiembrie 2012, ANI a stabilit că Hellvig, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 7 mai - 31 octombrie, întrucât a exercitat simultan funcţia de ministru şi pe cea de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL, încălcând dispoziţiile din Legea nr.161/2003.

ANI mai susţine că, în perioada 20 decembrie 2011 - 14 septembrie 2012, Eduard Hellvig a fost angajat pe funcţia de cercetător în ştiinţe politice în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, societate care nu se încadrează în categoria firmelor care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare, conform Ordonanţei nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, motiv pentru care ANI a dispus sesizarea Inspecţiei Muncii privind contractul individual de muncă încheiat între Eduard Hellvig şi SC Dib Media Consultancy, având în vedere faptul că nu au fost respectate prevederile legale în materie.

Au mai rezultat, conform extraselor bancare, tranzacţii reprezentând încasări drepturi salariale de la SC Life Line - Medical Center SRL (în perioada august - octombrie 2012), în cuantum de 26.703 lei, în condiţiile în care Eduard Hellvig nu figurează ca şi angajat al societăţii, în baza de date centrală a Inspecţiei Muncii, motiv pentru care ANI a dispus sesizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale referitoare la veniturile realizate în perioada august - octombrie 2012, de la angajatorul în cauză.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?