Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, salvat de Senat

 

Senatul a respins luni, în plen, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual într-un dosar legat de modul în care a angajat o consilieră în perioada mandatului.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 30 de senatori, 82 au votat împotrivă şi patru s-au abţinut.

Înainte de vot, Florian Bodog le-a cerut senatorilor să voteze așa cum le dictează conștiința în cazul său.

„Niciodată în activitatea mea nu am săvârșit nici o faptă de corupție, nici o faptă ilegală, toată știința de carte am încercat să o pun în slujba poporului român, vă cer să votați așa cum vă dictează conștiința, așa e normal. Eu spun despre mine că sunt un om politic integru, am două fete care sunt studente și cărora nu le este rușine de tatăl lor. Am semnat contracte de sute de milioane de euro, toate procedurile de achiziție națională au fost coordonate personal de mine. Mi-am asumat întreaga răspundere. Nu s-a putut reține în sarcina mea nici o faptă de corupție deși am avut o supraveghere atentă a DNA-ului. Sunt victima unei răzbunări pentru că am îndepărtat din minister o funcționară care este singura audiată în acest dosar în afară de personalul meu din cabinetul parlamentar. DNA de-a lungul timpului a efectuat mai multe cercetări la adresa mea, dar toate cercetările au fost clasate”, a fost mesajul transmis de Florian Bodog către colegii din Senat înaintea votului privind solicitarea DNA.

Liberalii au cerut ca Senatul să nu se transforme într-o sală de judecată.

„Ne cereți să fim o curte de judecată și astfel să împiedicăm începerea și realizarea unor acte prealabile de urmărire penală. PNL va vota deschis ca un coleg senator, care este chemat să răspundă în fața legii pentru fapte pretinse a fi făcute în timpul mandatului de ministru, să poate ajunge în fața organelor de urmărire penală. Vă rog, nu transformați imunitatea funcțională a unui fost ministru să îl apărați să îl puneți mai presus de lege”, a spus Iuliana Scântei, senator PSD.

USR a anunțat că va vota pentru încuviințarea solicitării DNA.

„Avem senatori care cred că suntem instanță de judecată, ar trebui să vedem care ne e mandatul dat de alegători. Nu pot să nu remarc că afirmația domnului Bodog că nu a făcut niciodată ceva greșit și e integru e contrazisă de faptul că i s-a retras titlul de doctor după ce s-a constatat un plagiat”, a afirmat senatorul USR, Florina Presadă.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Becky Linn
14 Oct 08:50
Acesta este site-ul web pe care l-am citit despre Doctor Ilekhojie și l-am contactat pentru a mă ajuta să-mi revin fostul iubit să se căsătorească cu mine în luna mai a acestui an și am revenit aici pentru a posta despre el. Doctorul Ilekhojie vă va ajuta să vă rezolvați problema, indiferent prin ce treceți. Postarea despre o casetă de vraja este foarte ciudată pentru că nu am crezut niciodată că voi putea să spun că am fost ajutat de o casetă de vrăji în a-mi aduce fostul iubit înapoi la mine după 3 ani de contact. Am citit despre Doctor Ilekhojie de pe alte site-uri web și l-am contactat pentru a mă ajuta și în mai puțin de 48 de ore fostul meu iubit m-a sunat și am fost fericit că vrea să se întoarcă la mine. Ne-am întâlnit vineri și mi-a propus, ... A fost cel mai frumos inel. Vă rugăm să vă prezentați pe toți cei de aici, adresați-vă doctorului Ilekhojie pentru a vă rezolva problema pentru dvs. și pentru a vă face fericit cu relația dvs. care vă doare. Iubirea este cel mai bun sentiment experimentat vreodată. Trimiteți-i un e-mail la gethelp05@gmail.com sau direct pe ce aplicație App +2348147400259
Răspunde
0 0
Alejandro Martinez
07 Oct 11:27
Ce lucrare miraculoasă a Domnului Zakuza. Am avut nevoie de ajutor pentru a-mi reveni fosta soție și am văzut recenzii minunate despre Lord Zakuza și am luat legătura cu el prin WhatsApp la +17405739483, indiferent de faptul că nu am vrut niciodată să cred că am crezut în el și mi-a spus că ajut oamenii îl fac fericit. Îți vine să crezi? Am fost atât de scutit de trauma mea emoțională după ce am vorbit cu el și mi-a spus că va pregăti o vrajă de dragoste pentru mine, care o va readuce pe fosta soție în 24 de ore. Nu am putut înțelege cum o face, dar m-a asigurat că fosta mea soție va reveni la mine și despre care, după ce i-am urmat instrucțiunile, am pregătit vraja de dragoste și fosta mea soție a revenit la mine în 24 de ore. Am fost atât de fericită și astăzi, fosta mea soție și cu mine avem parte de cel mai bun moment. Nu știu prin ce treci azi, dar te pot asigura și că Lord Zakuza te poate ajuta. WhatsApp lui pe +17405739483. Doar clienții serioși care au cu adevărat nevoie de ajutorul lor pot să-i trimită un mesaj pe linia sa WhatsApp la +17405739483 pentru răspuns imediat sau să-i trimită un e-mail prin: doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com
Răspunde
0 0
Lucy
23 Sep 19:28
Hei băieți, Cum l-am obținut pe fostul meu soț înapoi repede, Dr.Padman iubește foarte mult castingul vraja! Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie în urmă cu trei luni și de atunci viața mea s-a umplut de dureri de durere și de rupere cardiacă, deoarece a fost prima mea iubire cu care mi-am petrecut toată viața. Un prieten de-al meu mi-a spus că a văzut câteva mărturii ale unui caster vrăjitor numit Dr.Padman că poate să-l readucă pe iubitul în câteva zile, îl râd și mi-a spus că nu mă interesează, ci din cauza dragostei pe care prietenul meu a avut-o pentru mine, ea l-a consultat pe marele preot în numele meu și spre cea mai mare surpriză a mea, după ce 11 ore mai târziu soțul meu m-a sunat pentru prima dată după trei luni, că el îmi lipsește și că îi pare atât de rău pentru fiecare lucru prin care m-a făcut să treacă. A venit înapoi la mine și acum suntem fericiți împreună. Încă nu pot să cred, pentru că este de-a dreptul incredibil. Vă mulțumesc Dr.Padman că mi-ați readus iubitul și, de asemenea, prietenului meu minunat care a intervenit în numele meu, pentru orice persoană care ar putea avea nevoie de ajutorul acestui mare Dr aici este adresa de e-mail: padmanlovespell@yahoo.com,
puteți, de asemenea, să-l sunați sau să îl adăugați pe aplicația Whats: 2348053823815,
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?