Foşti şefi Nuclearelectrica, somaţi să dea înapoi bonusuri de peste 2 milioane de lei

 

Acționarii Nuclearelectrica urmează să discute pe 4 ianuarie 2019 un raport de analiză a unor măsuri dispuse de Curtea de Conturi cu privire la presupuse sume încasate ilegal de fosta conducere a companiei.Potrivit unui comunicat al Curtii de Conturi, prezentat de Hotnews, în perioada 2015-2017, membrii Consiliului de Administrație și directorii cu mandat ar fi fost plătiți cu 2,1 milioane de lei în plus față de cât ar fi trebuit, pentru că nu şi-au îndeplinit indicatorii de performanță din planul de management inițial, stabiliți la începutul mandatului.

În replică, actuala conducere contestă raportul, argumentând că planul de management a fost revizuit, iar indicatorii de performanță au fost actualizați prin hotărâri în AGA și Consiliile de Administrație.

Cu toate acestea, "pentru evitarea oricărui risc pentru Nuclearelectrica, se vor iniția demersuri prelitigioase şi, ulterior, litigioase, împotriva tuturor persoanelor responsabile (...)care au încasat aceste sume în perioada 2015 – 2017,"se arată într-o notă a companiei

În perioada 2013 - 2017, director general al companiei a fost Daniela Lulache. Acționarul majoritar al Nuclearelectrica este statul prin Ministerul Energiei.

Toate detaliile le puteí citi pe Realitatea Financiară.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
MARIAN
09 Dec 10:14
Avand in vedere numirea dnei la NEA, cred ca nu mai avem specialisti in nucleare.Cand eram mic era o zicala ,,hopa Mitica cade-n fund si se ridica,,.Vad ca se poarta si la case mari numirile pe CV-uri adevarate.Asa ca cele cateva milioane sunt nesemnificative ,pe langa problemele de personal specializat pentru gr.3-4 de la CNE, daca vor fi puse in functiune .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?