Fosta șefă de la NN Pensii care a denunțat tentativa de naționalizare a Pilonului II scapă de amendă

 
Dragnea sesizează CCR asupra conflictului dintre instituţii privind protocolul SRI-Parchet din 2016
Dragnea sesizează CCR asupra conflictului dintre instituţii privind protocolul SRI-Parchet din 2016

Curtea de Apel Bucureşti a dispus marţi anularea amenzii de 100.000 de lei aplicate, în aprilie 2017, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) fostului director general al NN Pensii Raluca Ţintoiu. Judecătorii au mai stabilit ca ASF să-i plătească Ralucăi Ţintoiu daune morale de 1.000 de euro. Decizia nu este definitivă.

La ultimul termen din acest dosar, avocatul Ralucăi Țintoiu a susținut că sancțiunea, aplicată în urma unor declarații ale liderului PSD, Liviu Dragnea, ar fi una disproporționată.

Raluca Ținteanu a fost sancționată după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat public că ,,ceea ce a făcut această companie olandeză(NN- n.r) este inacceptabil si ca ASF trebuie să acționeze pentru a fi un exemplu''. Asta s-a și întâmplat, chair a doua zi. Raluca Țintoiu, fosta șefă a NN Pensii, a fost sancționată atât cu o amendă de 100.000 de lei, cât și cu imposibilitatea de a se mai angaja 10 ani pe o funcție de conducere. 

De cealaltă parte, avocata ASF a susținut că sancțiunea ar fi fost legală și proporțională și a punctat că Țintoiu nici măcar nu a încercat să se angajeze pe o poziție similară până acum.

Scandalul a apărut după ce, compania NN, condusă de Raluca Țintoiu,  își informa clienții printr-un email depsre posibila naționalizare a Pilonului II de Pensii. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ivan
06 Jan 07:19
... asa sint pedepsite creierele intr-o dictatura ! ... urmatoarea miscare va fi sa ii dezmembreze ! Evul mediu pare tot mai luminos !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?