Fost ŞEF al AEROPORTURILOR, cercetat de DNA pentru abuz în serviciu, numit ŞEF peste AEROGĂRI

Fostul şef al Aeroporturilor, şef peste Aerogări

Sorinel Ciobanu, fost şef al aeroporturilor Băneasa şi Otopeni, cercetat în trecut de DNA pentru abuz în serviciu, a fost numit director general interimar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aerogările Capitalei.

Decizia a fost luată vineri, în prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie al Aeroporturi Bucureşti.

Noii administratori au mai decis numirea în funcţia de preşedinte CA al lui Dan Andrei, fost director în cadrul Ministerului Transporturilor pe segmentul aviaţiei, se precizează într-un comunicat al companiei.

Ministerul Transporturilor a demis joi administratorii Aeroporturi Bucureşti şi a numit un CA interimar, a anunţat Fondul

Proprietatea, acţionar minoritar al companiei care administrează aeroporturile Capitalei, susţinând că "există dovezi" că AGA a avut loc fără respectarea prevederilor legale.

Din noul Consiliu de Administraţie fac parte, reprezentând Ministerul Transporturilor, Dan Andrei, Iulius Plaveti (fost preşedinte ANRE), Gabriel Dumitraşcu (directorul Direcţiei de Privatizări din Departamentul pentru Energie), Dragoş Brezeanu, Gheorghe Cătălin Radu (director al Departamentului de Aviaţie Civilă şi Spaţiu Aerian din Ministerul Transporturilor) şi Adrian Toma, unul dintre şefii de sindicat de la Aeroporturi Bucureşti.

Un loc în CA, alocat Fondului Proprietatea, a rămas vacant pentru că reprezentanţii acţionarului minoritar nu au participat la AGA, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate situaţiei.

Administratorii înlocuiţi sunt Radu Merica (preşedintele CA), Liviu Radu (director general), Marius Bodea, Bogdan Găurean şi Adrian Cighi.

Sorinel Ciobanu are o experienţă de 20 de ani în aviaţie, între care zece ani la Aeroportul Internaţional Otopeni. În perioada 2001-2005, Ciobanu a ocupat funcţia de director general la Aeroportul Internaţional Băneasa, iar ulterior a fost director al Aeroportului Internaţional Otopeni.

În 2008, Ciobanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că, în perioada în care era director la aeroportul din Băneasa, a aprobat un schimb de terenuri între Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Bucureşti - Băneasa (SN AIBB) şi o persoană fizică prin care a adus societăţii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

În 2010, Ciobanu el a fost numit director general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, a cărui construcţie nu începuse.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
ILEANA
31 May 07:20
Trist dar adevarat, performante zero , salar de imparat la CFR Calatori pentru Valentin Dorobantu?
Verificările echipei de control au evidenţiat faptul că, în perioada martie 2013-ianuarie 2014, la nivelul SNTFC CFR Călători SA nu au fost aplicate prevederile legale care limitează nivelul remuneraţiilor stabilite prin contractele de administrare şi respectiv prin contractul de mandat al directorului general. Astfel, în perioada martie 2013 - ianuarie 2014, Valentin Dorobanţu a beneficiat "atât de remuneraţie lunară stabilită prin contractul de mandat, echivalentul în lei a 7.000 de euro net, cât şi de remuneraţie lunară de administrator în cuantum de 2.000 de euro net".
Rezultă că Valentin Dorobanţu "a beneficiat în mod necuvenit de remuneraţia de administrator de aproximativ 93.742 de lei".
Practic, Valentin Dorobanţu a încasat lunar 9.000 de euro, net.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?