Fost secretar de stat din România, cap de listă la europarlamentare pentru un partid din Belgia

 
Cristina Coteanu, alături de Monica Macovei
Cristina Coteanu, alături de Monica Macovei
FOTO: Mediafax

Cristina Coteanu, fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, va deschide lista formaţiunii belgiene FDF la alegerile europarlamentare din mai, scrie publicaţia La Capitale.

Liderii FDF (Federaliştii Francofoni Democraţi) au prezentat-o, vineri, într-o conferinţă de presă pe Cristina Coteanu, care va deschide lista formaţiunii la europarlamentarele din mai.

Cristina Cotean, având naţionalitate română şi franceză, are, la 35 de ani, un CV "care ar face gelos orice jurist european aflat la vârsta pensionării", notează publicaţia belgiană.

Coteanu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi pe cea a Universităţii Libre din Bruxelles. Totodată, are un doctorat la Queen Mary College al Universităţii din Londra.

Este membră a Biroului Executiv al PIR (Public Interest Registry) pentru Europa - cu sediul la Reston (Virginia) în Statele Unite, precum şi al Comisiei de drept european al Baroului din Bruxelles, al Centrului internaţional de arbitraj şi mediaţie, dar şi al Asociaţiei de arbitraj cu sediul la Paris.

Ea a reprezentat MAE din Luxemburg, în cadrul unui proiect privind reforma justiţiei din Turcia.

Cristina Coteanu a fost numită ca secretar de stat în cadrul Ministerului de Justiţie la 28 ianuarie 2005 pentru ca la 2 mai acelaşi an să fie eliberată din funcţie de premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

În 2013, ea a candidat pentru funcţia de judecător din partea României la CEDO, dar nu a prins lista principală după audierile Comisiei de selecţie din Ministerul Justiţiei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Arhaic
01 Feb 09:55
Militeaza pentru Europa federala, si nu pentru drepturile francofonilor.
Europa federala inseamna solidaritate, inseamna ca romanii de afara sa nu mai fie discriminati. Dar cei care stau acasa isi dau seama de lucrurile acestea.
Răspunde
0 0
Cristina
01 Feb 09:43
Este o eroare a jurnalistilor; nu a spus nicaieri, ca are 35 de ani. Jurnalistii s-au luat probabil dupa aparente
Răspunde
3 0
INTELLIJEANS - M.K.
31 Jan 22:20
Dupa cum arata C.V.-ul este ghidonata de americani...


La fel ca si Ianukovici, pres. Ucrainei...


La fel ca si altii, de p-afara, ori de pe la noi.


Dar de ce-o fi militand pentru francofonii belgieni?!
Răspunde
4 0
Maria
31 Jan 22:49
11 Lamuritoare probabil al fi optiunea pt federalizarea UE. Americanilor nu le indiferent acest proces. Trebuie sa detina si ei pionii lor in noul sistem, indiferent daca acesti pioni isi constientizeaza sau nu statutul (Project Monarch?)
Discut de acei americani care nu au ezitat sa puna in scena hoax-ul de la Sandy Hook (pagini de condoleante inainte ca atacul fara victime si cu zombies-actori de profesie invartindu-se in cerc la locul sinistrului), si nici sa loveasca in proprii cetateni dezintegrand prin Directed Energy Weapons ditamai turnurile, doar ca sa bage pe gatul americanilor adormiti Patriotic Act, prin care pot fi arestati pe banuieli,pe perioade nedeterminate, si ascunsi fara sa se dea seama de eventuale abuzuri ...
3 0
Maria
31 Jan 21:17
E licentiata din 1992.Nu poate avea mai putin de 44 de ani.Detalii despre ... valoarea sa profesionala din timpul facultatii pot da colegii de promotie . In acelasi timp, insa, e adevarat ca oamenii pot evolua si deveni cu adevarat buni profesionisti.
Răspunde
2 0
Ivan Turbinka
31 Jan 21:32
7 Citeste si articolul, te rog, nu numai titlul, scrie acolo ca are numai 35 de primaveri, tanara libertariana...
3 0
Ivan Turbinka
31 Jan 21:37
3 Ori isi ascunde varsta reala, ori e substitutie de persoana (cu acelasi nume), ori este o geniala promovata repede, ori e batut in cap cel care a redactat stirea, alege...
3 0
Maria
31 Jan 22:17
16 @Ivan
Tocmai,pt ca am citit articolul, din variantele Dvs. nu pot opta decat pt .... "geniala" : cand cineva intra la facultate, pe timpul lui Ceausescu, la 9 ani (la concurenta de cca 30 pe loc) si o termina la 13 ani (pe langa promotii care,pt activitatea din partid, terminau cu nota 10.40), incat in 2014 sa poata avea 35 de ani, nu poate fi decat ... genial ... Chiar si atunci cand, in evenimentele din ianuarie 1990 (protestele studentesti de epurare a corpului profesoral si grupului de studenti de informatori sau securisti), ti se striga numele pe holul din fata Salii de Consiliu a Facultatii ... Repet,insa, trecutul nu invalideaza intotdeauna,in mod absolut, sansele de evolutie spectaculoasa din viitor : fiecare sfant a fost un pacatos,dupa cum orice pacatos poate deveni un sfant .... Ca atare, nu contest ca e posibil ca doamna sa fi devenit cu adevarat, intre timp, o adevarata profesionista a dreptului ...
3 0
Ivan Turbinka
31 Jan 21:02
Asadar, liberala Cristina Coteanu face parte dintre tinerii lideri ai unui partid secesionist din Belgia, militand pentru drepturile francofonilor??????

Hm... Ciudata treaba, p-acolo, s-ar putea s-o importam si noi, doar fuseram Principate Romane Unite..........

Aviz "amatorilor" libertarieni!!!!!!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?