Fost ministru de Externe român, de acord cu Putin și Assad împotriva lui Trump!

 
Fost ministru de Externe român, de acord cu Putin
Fost ministru de Externe român, de acord cu Putin

Sistemul de relații internaționale este prăbușit în acest moment, iar odinea internațională se dovedește incapabilă să-și atingă ținta. Declarația îi aparține lui Adrian Severin, fost ministru și europarlamentar român, condamnat într-un dosar de corupție.Fostul eurodeputat a declarat pentru Sputnik-Moldova că, nu există nici un temei de drept internațional pentru acțiunile puterilor occidentale asupra Siriei sau, dacă se pregătește un temei, acesta va demonstra că dreptul internațional este insuficient.

„Putem să ne gândim că se va face apel la prevederea din Carta Organizației Națiunilor Unite care se referă la intervenția în scop umanitar, dar este limpede că această intervenție nu are un sistem de reglementări care să garanteze apelul la ea în condiții de siguranță internațională. Cert este că dreptul internațional, așa cum l-am cunoscut în secolul trecut, a murit și avem nevoie foarte urgent ca să definim noi reguli de drept internațional", a declarat Adrian Severin.

Politicianul a mai menționat că există speranța ca acolo unde noi nu vedem ce se întâmplă, au loc niște negocieri serioase, care poate vor conduce la o nouă ordine prin pace. În caz contrar, vom avea o nouă ordine obținută prin război.

„În momentul actual avem de a face mai degrabă cu o operațiune de marketing, decât cu una militară propriu-zisă. Fiecare își vinde imaginea și o anumită opțiune geostrategică, fiecare își vinde armamentul sau alte bunuri care sunt legate de armament. Nu cred că suntem în situația unui adevărat război între marii actori ai lumii, mai degrabă cred că este un spectacol în care fiecare încearcă să-și salveze imaginea în condițiile în care nu s-a ajuns la o înțelegere asupra unei formule pe care toți o consideră suficient de rezonabilă sub aspectul costurilor ", a adăugat fostul europarlamentar.

Adrian Severin a fost ministru de externe, în 1996-1997. A fost membru al Partidului Democrat și al Partidului Social Democrat (PSD), din care a demisionat în urma unui scandal de corupție. Europarlamentarul Severin a fost condamnat definitiv în noiembrie 2016 la 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?