Fost președinte al Curții Constituționale, reacție la scandalul momentului

 

Fostul judecător al CCR, Augustin Zegrean, spune că preşedintele poate să refuze o numire ori de câte ori consideră că propunerea nu întruneşte condiţiile legale. De asemenea, potrivit lui Zegrean, nu este nicio dispoziţie legală care să spună în ce termen trebuie să îşi motiveze refuzul Iohannis.

Augustin Zegrean consideră că preşedintele Klaus Iohannis este în cadrul dispoziţiilor constituţionale şi nu i se poate reproşa nimic pentru că a refuzat propunerilor la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, amânarea motivării deciziei nefiind reglementată prin lege.

Augustin Zegrean a declarat, vineri, pentru Mediafax că, potrivit dispoziţiilor CCR, preşedintele poate să refuze o numire ori de câte ori consideră că propunerea nu întruneşte condiţiile legale.

Amândouă propunerile sunt prima dată făcute, pentru că nu au mai fost făcute pentru aceste posturi, deoarece nu erau vacante. Suntem la prima propunere, atât pentru postul de la Ministerul Transporturilor, cât şi pentru cel de la Dezvoltare Regională, chiar dacă Lia Olguţa Vasilescu a mai fost propusă, iniţial, pentru Transporturi. Dar este altă propunere, este altceva. CCR spune că preşedintele poate să refuze o numire ori de câte ori consideră că propunerea nu întruneşte condiţiile legale. În Legea de organizare a Guvernului scrie cine poate fi ministru şi cine nu, dar tot în decizia CCR se preia o altă formulare care spune că şeful statului poate să refuze şi că nu se poate veni, nici într-un caz, cu aceeaşi propunere. În decizia CCR din 2008 se spune clar că nu se poate veni cu aceeaşi propunere dacă a fost respinsă o dată, pentru acelaşi minister. Preşedintele este în cadrul dispoziţiilor constituţionale, nu i se poate reproşa nimic pentru aceste refuzuri”, a spus Zegrean.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Marin Gheorghe
04 Jan 15:01
Chiompalăul, jurist de CAP, ajuns la CCR prin manevre oculte îşi dă cu părerea ...
Răspunde
0 0
mihai
04 Jan 17:23
3 Vai de capul tau tarane...
0 0
horea
04 Jan 17:25
3 Vai de capul tau tarane ...
0 0
Nicolas
04 Jan 14:23
Hai siktir bolsevic...ocupti un loc pntru care alti magistrati de mii de ori mai buni decit tine stau pe strada...
Răspunde
0 0
horea
04 Jan 17:22
5 Omule tu trebuie sa mai mergi pe la scoala sa mai inveti sa scri. Sau ti-a dictat Dancila mesajul?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?