Folosești bețișoare parfumate? Iată la ce riscuri INCREDIBILE te expui

 

Agenția mediului și controlului energiei (ADEME) a avertizat într-un studiu asupra riscurilor expunerii la polanții degajați de fumul provocat de arderea bețișoarelor parfumate.

"S-a dovedit că anumite utilizări ale acestor produse parfumate pot conduce la depăşiri ale valorilor sigure pentru anumiţi poluanţi, care pot prejudicia persoanele prezente", relevă ADEME în studiul său. Şi mai grav, "efecte sanitare pe termen lung", respectiv creşterea riscului de cancer, "sunt posibile pentru utilizatorii intensivi", scrie Agerpres.

Arderea de beţişoare produce concentraţii ridicate de benzen, toluen, etilbenzen, stiren, formaldehidă, acetaldehidă (etanal) şi acroleină, hidrocarburi alifatice policiclice (HAP) şi particule fine. Poluanţi care pot provoca iritaţii respiratorii şi oculare, dureri de cap sau chiar greţuri.


ADEME indică faptul că "nivelurile de concentraţie atinse în timpul şi după arderea beţişoarelor parfumate au fost cu mult mai mari decât cele obţinute pentru lumânările parfumate".

Pentru a ajunge la aceste concluzii, agenţia a analizat rezultatele utilizării a nouă lumânări parfumate şi a nouă beţişoare, în ritm continuu, cu regularitate sau ocazional.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?