Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Vaslui. S-a început o anchetă epidemiologică

 

O anchetă epidemiologică în clădirea principală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost declanşată de către conducerea unităţii sanitare, după ce pacienţi de peste 70 de ani, internaţi în Secţia de Chirurgie, s-au îmbolnăvit în urma apariţiei unui focar de infecţii nosocomiale cu o bacterie.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cele două cazuri de infecţii intraspitaliceşti au apărut într-un salon al Secţiei de Chirurgie, la pacienţi cu risc cu vârste de peste 70 de ani, fără însă a se stabili cauza care a condus la contractarea bacteriei clostridium, transmite corespondentul Mediafax.

În consecinţă, pe lângă anchetă epidemiologică declanşată la nivelul unităţii medicale, conducerea spitalului a luat măsuri de igienizare a salonului unde a apărut focarul, prin evacuarea tuturor pacienţilor şi izolarea celor doi bolnavi depistaţi cu infecţia nosocomială.

"Aşa cum prevăd procedurile, am dispus măsuri de cercetare pentru a stabili dacă şi pe unde au mai fost internaţi cei doi pacienţi la care s-a constatat prezenţa bacteriei clostridium. De asemenea, s-au prelevat probe de pe mâinile asistenţilor medicali, de pe mănuşi şi mobilier, iar cei doi bolnavi cu risc au fost izolaţi. Unul a fost transferat la Secţia de Boli Infecţioase, iar celălalt este menţinut pe Secţia de Chirurgie, sub supraveghere permanentă”, a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.

Reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au afirmat că nu au fost informaţi cu privire la apariţia cazurilor de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă, răspunderea gestionării situaţiei aparţinând conducerii unităţii spitaliceşti.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?