FMI îi dă o veste proastă lui Teodorovici, viitorul nu arată bine

 
FMI îi dă o veste proastă lui Teodorovici, viitorul nu arată bine
FMI îi dă o veste proastă lui Teodorovici, viitorul nu arată bine

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere la 3,1% estimările privind evoluţia economiei româneşti. În paralel, instituţia financiară a majorat prognoza privind rata inflaţiei şi deficitul de cont curent, arată raportul de primăvară, publicat marţi.

Faţă de octombrie 2018, FMI a redus prognoza privind creşterea economică de la 3,4%, la 3,1% în 2019 şi la 3% în 2020.

Potrivit raportului FMI, reducerera creşterii economice în ţări emergente precum Polonia şi România vine "ca urmare a diminuării stimulentelor de pe urma fondurilor europene de investiţii şi a politicilor favorabile".

Raportul FMI nu este optimis nici la capitolul scumpir. Astfel, prognoza privind evoluţia preţurilor de consum a fost revizuită în creştere până la o medie anuală de 3,3%, faţă de 2,7% în progonoza de toamnă.

Cea mai semnificativă corecţie negativă este cea a deficitul de cont curent al României. Astfel, noua prognoză este de 5,2% din PIB, faţă de numai 3,4% din PIB, în octombrie. 

Singurul indicator economic important care rămâne nemodificat este rata şomajului - 4,8%

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cioaba Regele tuturor
09 Apr 21:36
Pe orlando il doare in basca, orice face pe el nu il intereseaza nimic. Cind vine nota de plata la toamna pentru romani el o sa fie in tarile calde sa isi odihneasca bibilica ... cind se va aplica raspunderea ministeriala ? E foarte clar ca bugetul si toate estimarile au fost manipulate si false ! Cine plateste ????? Vor fi miliarde lipsa ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?