Florin Iordache, prima reacție după apariția scrisorii în care i se cere demisia lui Dragnea

 

Florin Iordache a anunțat că cel mai probabil scrisoarea PSD va fi dezbătută vineri, în cadrul Cex. ”Ne uităm la ce zice statutul, și în funcție de asta analizăm și vom lua cele mai bune decizii. Ne vom uita și la scrisoare, și la alte opinii, că mai sunt și alte opinii”, a spus Iordache.

Acesta a mai adăugat că nu doar cei trei semnatari dețin adevărul. 

Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD.

Redăm mai jos scrisoarea integrală:

”Declarație privind Starea Partidului Social Democrat

Stimate domnule Liviu Nicolae Dragnea,

Doamnelor și domnilor membri ai Comitetului Executiv Național,

Partidul Social Democrat guvernează România de 1 an și 9 luni, cu rezultate economice pozitive. Toți indicatorii atestă o creștere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a absorbției fondurilor europene. Au crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori. Avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani, cel mai redus nivel al șomajului etc.

Cu toate acestea, paradoxal, Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25%-30%, cu mult sub scorul obținut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 (47%). De asemenea, președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12% din preferințele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din România ultimilor ani.

Situația actuală a PSD trebuie văzută și pe fondul unei slabe opoziții politice, în contextul unor mișcări sociale de contestare, tot mai consistente și mai radicale, al creșterii gradului de polarizare a societății românești (pro și contra PSD).

Este datoria noastră de oameni politici responsabili să analizăm această situație și să decidem care sunt măsurile necesare pentru oprirea acestei tendințe, dar și să consolidăm structurile partidului pentru a rămâne principala forță politică a țării, capabilă să câștige alegerile din anul 2019 – europarlamentare și prezidențiale – și cele din 2020 – locale și parlamentare”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Lucian
19 Sep 13:49
Cred ca o sa fiti o formatiune politica uitata, nu va mai ganditi sa candidati in 2019. O luati pe urmele PNTCD, un partid uitat !
Răspunde
0 0
Groza
19 Sep 13:35
Toate pleaca de la:Un program de guvernare nesustenabil,trecerea de la o conducere colectiva in guvernate samd nu la una dictatoriala,albirea dosarelor ,amnistia si gratierea unor persoane certate cu legea.Trist ca pe justitie si cei din oposzitie sunt(care au foat la butoane,si alti) de acord dar maraie pentru reting.
Răspunde
0 0
Groza
19 Sep 13:34
Toate pleaca de la:Un program de guvernare nesustenabil,trecerea de la o conducere colectiva in guvernate samd nu la una dictatoriala,albirea dosarelor ,amnistia si gratierea unor persoane certate cu legea.Trist ca pe justitie si cei din oposzitie sunt(care au foat la butoane,si alti) de acord dar maraie pentru reting.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?