Florin Călinescu, la 15 ani de când a încheiat emisiunea "Chestiunea Zilei". Cum arată acum?

 
Florin Călinescu
Florin Călinescu
Florin Călinescu Florin Călinescu Florin Călinescu

Florin Călinescu, actor de meserie, a fost cunoscut publicului cu celebra emisiunea Chestiunea Zilei, de la Pro TV între anii 1996 şi 2000. În ultimii ani, actorul a avut parte de multe schimbări atât în carieră, cât şi în viaţa personală. Invitat în emisiunea Jocuri de Putere, Florin Călinescu a comentat despre situaţia actuală din ţara noastră.Ultimii ani din viaţă  l-au supus la multe încercări pe actor. În aprilie 2012, fiul cel mic al lui Florin Călinescu, Luca, în vârstă de 24 de ani, s-a sinucis în capitala Cehiei. Luca se afla la Praga pentru a filma un scurt metraj, el fiind asistent de producţie şi student la “John Moores University” din Liverpool, unde studia filmul. Cu toate că era implicat în cel mai important proiect din viaţa sa, fiul lui Florin Călinescu era depresiv, acesta fiind principalul motiv pentru care a ales să-şi pună capăt zilelor.

Pierderea fiului cel mic nu a fost singura dramă trăită de Florin Călinescu, ci cea mai recentă. Actorul a pierdut-o, în anul 2005, şi pe soţia sa, Ana Maria, care a murit după o luptă împotriva cancerului. Cei doi au fost căsătoriţi timp de 27 de ani şi au jucat împreună, de la sfârşitul anilor ’80 şi până în anul 1996, la Teatrul Mic. Tot învinşi de cancer s-au stins din viaţă şi părinţii actorului în anul 2010, scrie Eva.ro.

Pe lângă moartea soţiei, a părinţilor şi a fiului cel mic, Florin Călinescu a mai trăit o dramă, în urmă cu peste 20 de ani. Atunci, actorul şi-a pierdut primul copil, o fetiţă care a murit la doar cinci luni de la naştere, din cauza unei boli incurabile.

Florin Călinescu a moderat emisiuni precum “Te uiţi şi câştigi” şi “Chestiunea Zilei”. A devenit foarte cunoscut între anii 1996 şi 2000, atunci când era realizatorul emisiunii “Chestiunea Zilei”, difuzată în prime-time.

În anul 2001 a părăsit postul Pro TV, alegând funcţia de director general al postului Tele 7abc, care era în plină restructurare. În anul 2003 revine la Media Pro, unde realizează emisiunea „Procesul Etapei“, însă în anul 2004 părăseşte din nou trustul.

Se întoarce în Pro TV în anul 2007, dar după un an pleacă din nou, deoarece a candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului Naţional Liberal, în colegiul nr. 4 din Argeş, pentru un fotoliu de senator. A pierdut alegerile şi ulterior a plecat din PNL.. În 2012, Florin Călinescu ajunge pentru a patra la Media Pro.

Actorul născut în anul 1956 a intrat în media la începutul anilor ’90, cu emisiunea “Duminicile celor singuri”, de la Radio Pro FM. Mai mult, el a jucat în peste 10 filme, printre care “Filantropica”, “Băieţi buni” şi “Asfalt Tango”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?