Fiul Principesei Ileana a României şi al arhiducelui de Habsburg, trimis în judecată

 

Fiul Principesei Ileana a României şi al arhiducelui de Habsburg este trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi într-un dosar de distrugere. Potrivit anchetatorilor, Dominic Lothringen de Habsburg nu a avut grijă de conacul din Poieni, care i-a fost retrocedat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe nepotul Regelui Ferdinand, Dominic Lothringen de Habsburg, într-un dosar de distrugere. Acesta este acuzat că a lăsat în paragină conacul din Poieni din judeţul Iaşi, care i-a fost retrocedat în urmă cu 12 ani, scrie Mediafax.ro.

„Prin rechizitoriul din 27 august 2019, dispus în dosarul 3087/2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Habsburg Lothringen Dominic pentru comiterea infracţiunii de distrugere, prevăzută de articolul 253 alin. 1 şi 3 din Codul Penal. Se reţine că în perioada 2008 - 2017, în calitate de proprietar al monumentului istoric Ansamblul Spitalului, denumit Conacul Poieni din comuna Poieni, comuna Schitu Duca, judeţul Iaşi, înscris în lista monumentelor istorice din anul 2004, inculpatul nu a luat măsurile necesare pentru conservare şi întreţinerea acestui imobil, ceea ce a dus la aducerea imobilului în stare de neîntrebuinţare, de degradare, şi ulterior la distrugere. Dosarul a fost înaintat instanţei de judecată fiind înregistrat la Judecătoria Iaşi, urmând a se dispune în consecinţă", a declarat Monica Palaghia, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Practic, nepotul Regelui Ferdinand a lăsat clădirea de patrimoniu să se dărâme şi, pentru că nu era păzită, s-a furat aproape tot ce se putea lua.

„Urmărirea penală s-a efectuat cu respectarea tuturor drepturilor procesuale, persoanele puse sub acuzare au fost audiate, inclusiv prin cerere de asistenţă judiciară internaţională, au fost reprezentaţi în cauză, li s-a adus la cunoştinţă drepturile procesuale şi conţinutul învinuirii, consemnându-se poziţia procesuală a fiecăruia", a precizat Monica Palaghia.

Deocamdată, procesul de pe rolul Judecătoriei Iaşi se află în camera preliminară.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Maica Alexandra si cartile ei minunate
14 Sep 02:42
Maica Alexandra, mama domnului mentionat, a facut cinste Romaniei pe unde a trait, a infiintat prima manastire ortodoxa romaneasca din America, in tinerete a ingrijit soladati pe front alaturi de mama ei Regina Maria, si a scris si carti extraordinare.....I s-au dat instiintari fiului ei ca trebuie sa aiba grija de cladirea respectiva? I s-a dat optiunea sa o lase in grija municipalitatii?
AM O INTREBARE: CATE PROCESE AU FOST DESCHISE MUNICIPALITATILOR CARE NU AU GRIJA DE CLADIRILE DE PATRIMONIU? TOT TIMPUL VEDEM ASTFEL DE CLADIRI, UNELE DE O VALOARE INESTIMABILE...CARE SE DUC DE RAPA...DAR IN INTERIORUL ROMANIEI NIMENI NU ESTE PEDEPSIT.....
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?