FISCUL a descoperit e-mailul. NU vei mai fi obligat să mergi la GHIŞEU

 
ANAF verifică peste 2.000 de români cu averi mari
ANAF verifică peste 2.000 de români cu averi mari

Contribuabilii ar putea solicita Fiscului în format electronic eliberarea unor documente, iar ANAF să le trimită în acelaşi mod, ca şi fişele conţinând situaţia fiscală a acestora către alte autorităţi publice, fără deplasarea contribuabilului pentru preluarea şi depunerea actelor.

„În prezent, Codul de procedură fiscală reglementează posibilitatea organelor fiscale de a emite acte administrative fiscale doar în formă scrisă, pe suport hârtie. Mai mult, chiar şi prevederile referitoare la comunicarea respectivelor acte sunt adaptate acestei modalităţi de emitere. Această manieră de lucru este utilizată şi pentru alte acte procedurale (notificări, somaţii, solicitări de informaţii etc.) pe care organele fiscale le emit şi le comunică contribuabililor", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Totodată, Codul prevede posibilitatea depunerii electronice la distanţă doar în ceea ce priveşte declaraţiile fiscale. „În scopul dezvoltării unui sistem de comunicare electronică între contribuabili şi organele fiscale, proiectul de act normativ introduce posibilitatea emiterii şi comunicării actelor administrative fiscale şi a altor acte procedurale (notificări, înştiinţări, certificate de atestare fiscală etc.) şi în formă electronică.

Rolul acestei măsuri este de a crea posibilitatea comunicării în timp real a declaraţiilor, a cererilor şi a altor documente pe care contribuabilii le depun la organele fiscale, precum şi asigurarea unei procesări mai rapide a acestora, comparativ cu cele depuse în format pe hârtie", se precizează într-un comunicat de presă al Finanţelor.

Anul trecut, administraţiile fiscale au eliberat contribuabililor aproximativ 5,5 milioane de adeverinţe de venit tiparite, măsura propusă având ca efect reducerea costurilor de administrare fiscală şi soluţionarea mai rapidă a cererilor contribuabililor.

Mai multe pe Adevarul.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 -1
03 Jun 09:45
Cata bataie de joc si nerusinare!!!
Răspunde
7 -1
giorgio
03 Jun 09:21
Rusine ANAF. Voi aveti pretentii imposibil de realizat de catre firme, dar nu sunteti in stara sa tineti pasul cu lumea de azi. Milioane de euro au fost cheltuite pe sistem IT, dar abia acum descoperiti mailul.
Nu ma mir, acum cativa ani, cand nici un magazin nu mai vindea de 5-6 PC uri cu unitati de floppy disc, voi inca aveati pretenti sa ducem declaratiile pe floppy.
Anaful este frana economiei tarii...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?