Gabriela Firea: Nu vreau să fiu motiv de scindare în PSD, n-am avut susţinerea necesară

 
Război în PSD
Război în PSD

Gabriela Firea a anunţat că va candida la Primăria Generală a Capitalei şi că decizia de a se retrage din competiţia internă pentru prezidenţiabilul PSD n-are legătură cu vreu presupus troc politic propus de Viorica Dăncilă, ci cu disciplina de partid. "Nu vreau să fiu acuzată de scindarea PSD şi, eventual, de o înfrângere la prezidenţiale, a declarat Firea, marţi după şedinţa CEX la care s-a oficializat susţinerea social-democraţílor pentru Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale.  

"M-am retras pentru că nu vreau să fiu acuzată că din cauza mea sau a altor colegi critici sau care nu mai sunt în partid am pierdut alegerile prezidenţiale, n-am vurt să aud pe urma discursuri de genul "dacă Firea ne sprijinea, am fi câştigat".
Noi ne dorim să câştigăm alegerile prezidenţiale, nu doar ca Viorica Dăncilă să ajungă în turul II."

Gabriela Firea a dezminţit şi scenariile invocate de surse politice, potrivit cărora retragerea sa din cursa prezidenţială ar fi venit ca urmare a sprijinului promis de Viorica Dăncilă pentru Primăria Capitalei. 

"Cu siguranţă voi candida la Primaria Capitalei, nu s-a pus nicio clipă problemea "iţi retragi candidatura pe predinţei şi te susţinem la Primărie. (...) Eu singură m-am convins."

"Am participat la o competiție preliminară. Am fost mai mulți. Având în vedere că nu s-a creat acea masă critică, mi s-a părut normal ca să anunț că mă retrag din această cursă care avea final așteptat. Vom face campanie electorală și vom susține candidatul. Dacă nu suntem de acord, înseamnă că ne poziționăm în afara partidului și nimeni nu ne ține cu forța (...) Trebuie să respecți opinia majoritară. E ca la olimpiadă: ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă.", a mai afirmat Gabriela Firea. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Constantin Gadea
24 Jul 12:11
NE MANDRIM CU VIORICA,
C-ARE CREIER CAT FURNICA
SI ROCHII, CAT O REGINA,
SI-N TEASTA NUMAI RUGINA.
CAND O VEZI CA DA DIN GURA,
CA PROSTUL PE BATATURA,
SI CITESTE CE-A SCRIS ALTUL,
ITI INTRA-N CRIZA FICATUL;
C-A FOST MAISTRU DE SCOALA,
SI-ACUM BAGA TARA-N BOALA,
C-AU FACUT-O PREMIER,
SI-ARE CAP DE LEMN SAU FIER;
SI LE-NCURCA PE CUVINTE,
CA MICUTII FARA MINTE.
DAR SE VREA SI PRESEDINTE.
Răspunde
0 0
Ilinca
24 Jul 06:40
Cum adică? Tovarășa a trecut țara de la un regim democratic la unul dictatorial fasist? Ce înseamnă: ”Eu voi candida!” și amenințările pe care nici Ceaușescu nu și le permitea...poate Hitler...Mai întâi să termine liceul, să ia diploma pe cinstite și apoi se poate discuta. Nu știam că Guvernul s-a trenasformat într-o mahala dintre cele mai urâte. Dacă vrea ...ca să zică ”Eu conduc!” să fie aleasă, mai întâi ”Mis Ferentari” și de condus, să conducă ...o căruță, dar pe drum să nu fie nimeni...Neobrăzarea este la cote invers proprționale cu săracul QI care mai are puțin și va fi ”sublim, dar va lipsi cu desăvârșire”. A greșit locul....în altă parte este cel care i se cuvine....
Răspunde
0 0
Vasile
23 Jul 20:16
Un circ mediatic, în prag de prezidenţiale.
O "vrăjeală" perpetuă...pentru un popor "vrăjit" cu nesimţire,
dar...la aşa popor...aşa nesimţire. Q.E.D.
Răspunde
0 0
Moromete
23 Jul 20:16
Vai da cat de corect este Viorica ..nu doreste scindarea partidului ,...etc . Firea !!! Candidează ACUM si nu mai tarziu ..mai tarziu e prea tarziu...
Răspunde
0 0
plugariu
23 Jul 19:56
Primarul ZERO al Bucurestiului mai lipsea sa fie Presedinte de tara...!!
Răspunde
0 0
plugariu
23 Jul 19:55
Primarul ZERO al Bucurestiului mai lipsea sa fie si Presedinte de tara...!!
Răspunde
0 0
secuiu
23 Jul 18:36
Femeia asta este un monument de nesimtire.Nu i-ar strica putina modestie.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?