Fire de păr sau o plantă agățătoare? A pus mâna să verifice și a regretat imediat: Imagini de coșmar

 

Ce se ascunde sub grinzile de beton ale clădirii din poză? Un mic coșmar.Câteva fotografii postate pe contul de Instagram al National Park Service, din SUA, surprind niște creaturi desprinse din coșmarul cel mai negru.

La prima vedere pare că vedem câteva fire de păr sau poate tulpina unei plante agățătoare. Dar când tot mai multe picioare apar de sub grindă, situația e clară. Păianjeni, mulți păianjeni!

Ok, situația e neplăcută, dar, măcar din punct de vedere tehnic, e important să precizăm că nu sunt chiar păianjeni.

Sunt opilioni, numiți și cosași, păianjeni de câmp sau opilionide.

Opiliones este un ordin de arahnide, cu peste 6 400 de specii descrise la nivel mondial până în 2006. Ordinul este divizat în 4 subordine, cel mai numeros fiind Laniatores cuprizând 4.000 de specii.

Ei nu produc mătase. Opilionii nu au venin și chelicerele lor nu pot penetra pielea umană. Totuși, din cauza asemănării lor cu păianjenii mulți cred că prezintă pericol pentru om.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?