Filosoful Mihai Șora, la Europa Liberă: „Trebuie să protestăm până vom câștiga"

 
Mihai Sora
Mihai Sora

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, a acordat un interviu postului Europa liberă în care afrimă că „trebuie să protestăm" împotriva Regimului PSD „pâna vom câștiga". Și chiar dacă înfruntarea e aspră, să o continuăm", a spus Șora.„Facem parte dintr-o societate care are o istorie, are o tradiție și care ne-a format. Și nu putem accepta că această societate care ne-a format să fie deformată de o echipă de nechemați. Nu se poate! Trebuie să protestăm. Trebuie să protestăm până când vom câștiga. Și chiar dacă înfruntarea e aspră, să o continuam", a declarat Mihai Șora, potrivit Aktual24.

Postul Europa liberă va avea din nou emisiuni în limbă română, dedicate actualității din România, începând din 14 ianuarie.

Filosoful Mihai Șora, care a ajuns la venerabila vârstă de 102 ani, dar este unul dintre cei mai consecvenți protestatari din Piața Victoriei pentru apărarea statului de drept, a publicat un mesaj emoționant și de Anul Nou.

"Dragi prieteni,
ne așteaptă un an greu.
Nu știu în ce măsură suntem pregătiți să-i facem față (în ce mă privește, nu știu nici chiar dacă-i voi supraviețui); dar să rămânem atenți, lucizi și întregi, cu ochii larg deschiși.
Și, desigur, să ne revedem la Girafă. Al Dumneavoastră (ușor melancolic), Mihai Sora", a scris scriitorul pe pagina sa de Facebook.

Este foarte iubit de tineri care s-au obișnuit să îl vadă în Piața Victoriei la protestele împotriva deciziilor controversate ale Guvernului. Mesajul lui Sora a strâns peste 6.000 de like-uri în scurt timp.

Mihai Şora a primit în octombrie Premiul Cetăţeanului European al anului 2018, acordat de Parlamentul European.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?