Fifor: Vrem ca România să devină hub regional în industria de apărare

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, că România poate să devină un hub regional pentru industria de apărare şi să furnizeze capabilităţi militare pentru ţări din zonă.
"Există o iniţiativă parlamentară pentru preluarea de către Ministerul Apărării Naţionale a industriei de apărare din subordinea Ministerului Economiei. Este o iniţiativă legislativă depusă la Senat. (...) Ca fost ministru al Economiei, pot să vă spun că este interes extrem de mare pentru ca foarte mult din 2% alocat pentru Apărare să se întoarcă în industria naţională de apărare. (...) România nu a plecat la cumpărături cu banii din buget, România doreşte să investească în industria de apărare astfel încât să refuncţionalizăm foarte multe dintre capacităţile industriei de apărare, pentru că intenţia este ca România să devină un hub regional pentru industria de apărare", a spus Mihai Fifor, citat de agerpres.ro.

În context, el a adăugat că a purtat discuţii cu miniştrii Apărării şi Economiei din Croaţia în vederea deservirii de către România a capabilităţilor de apărare pe care le achiziţionează croaţii.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut, joi, o întâlnire cu conducerea Diviziei 4 Infanterie "Gemina", iar apoi a vizitat Spitalul Militar din Cluj-Napoca.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?