FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal

 
Foto: www.as.com
Foto: www.as.com
FIFA studiază posibilitatea de a interzice orice manifestare publică a credinţei la Cupa Mondială din Africa de Sud. Acest lucru nu este, însă, pe placul Vaticanului.
După Cupa Confederaţiilor, fotbaliştii naţionalei Braziliei, în frunte cu Kaka, s-au rugat împreună, după ce s-au impus în faţa naţionalei SUA, iar acest gest a stârnit comentariile preşedintelui federaţiei din Danemarca, Jim Stjerne Hansen, care a atras atenţia că "religia nu are loc în fotbal".

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a luat atitudine şi a admonestat Brazilia, o ţară cu 125 de milioane de catolici. La fel ca în 2002, când Brazilia a primit avertisment din aceeaşi cauză.


FIFA consideră că prin interzicerea manifestărilor cu caracter religios ar putea ajuta la evitarea problemelor, însă şi-a atras critici de la Vatican.

"Este o greşeală să văduveşti fotbalul de valorile etice pe care religia creştină şi Biserica Catolică le apără de secole. Sper ca această decizie să fie regândită", a spus Eddio Constantini, preşedintele Fundaţiei Ioan Paul al II-lea.

Forul fotbalistic mondial nu vrea să interzică doar rugăciunile, ci şi ca jucătorii să poarte tricouri cu mesaje religioase gen "Eu cred în Iisus", cum a fost cazul brazilienilor. Vizate sunt toate religiile, nu doar cele creştine, astfel că, la fel ca Vaticanul, musulmanii critică intenţia FIFA.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?